Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

FARKLI TAVŞAN IRKLARININ ET VE KARACİĞERLERİNİN BAZI TEKNOLOJİK VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Yazarlar: Özlem BAYATLI, Mustafa KARAKAYA, Berna ÖZALP

Cilt - , Sayı 10 , 2008 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu araştırmada üç farklı tavşan ırkına (Fransız Kelebeği. Velikan, Yeni Zelanda) ait etlerin ve karaciğerlerin; pişirme kaybı (PK), pil. renk ve penetrometre değeri gibi bazı özellikleri ve oluşturdukları emülsiyonların, emülsiyon kapasitesi (EK), emülsiyon stabilitesi (ES), emülsiyondan ayrılan su (EAS), emülsiyondan ayrılan yağ (EAY), emülsiyon viskozitesi (EV) ve emülsiyon özgül ağırlığı (EOA) gibi çeşitli emülsiyon parametreleri belirlenmiştir. Tavşan etlerinin pişirme kaybı (PK) (p<0.05) ve penetrometre değeri, L* değeri (p<0.01) üzerine ırk farklılığının istatistiki olarak önemli bir etkiye sahip olduğu belirlenmiştir. Tavşan karaciğerlerinin L*, a*, b*, C ve H* gibi renk değerlerinin (p<0.01) ve emülsiyonlardan ayrılan yağ oranlarının (EAY) (p<0.05) ırklar arasında değişim gösterdiği tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Tavşan eti ve karaciğeri. Emülsiyon özellikleri, Fransız Kelebeği, Velikan, Ycııi Zelanda.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2008, title={FARKLI TAVŞAN IRKLARININ ET VE KARACİĞERLERİNİN BAZI TEKNOLOJİK VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ}, volume={0}, number={10}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Özlem BAYATLI,Mustafa KARAKAYA,Berna ÖZALP}, year={2008}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Özlem BAYATLI,Mustafa KARAKAYA,Berna ÖZALP. (2008). FARKLI TAVŞAN IRKLARININ ET VE KARACİĞERLERİNİN BAZI TEKNOLOJİK VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Özlem BAYATLI,Mustafa KARAKAYA,Berna ÖZALP. FARKLI TAVŞAN IRKLARININ ET VE KARACİĞERLERİNİN BAZI TEKNOLOJİK VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. no. 10, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2008, p. 0.