Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

GIDA ENDÜSTRİSİNDE DARBELİ ELEKTRİK ALAN UYGULAMALARI

Yazarlar: Ahmet SEÇKİN, Ezgi ÖZGÖREN

Cilt - , Sayı 11 , 2011 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Son yıllarda, gıdaların duyusal özelliklerinin ve besin değerlerinin korunması için ısısal olmayan yeni koruma teknolojileri geliştirilmiştir. Bu teknolojilerden birisi de darbeli elektrik alan uygulamalarıdır. Darbeli elektrik alan uygulamaları birçok gıda çeşidi üzerinde uygulanmıştır. Gıdaların duyusal, fiziksel ve kimyasal özelliklerinin yanı sıra raf ömrü üzerine etkileri araştırılmıştır. Ayrıca bu teknolojinin mikroorganizmalar üzerine ve enzim aktivitesine de etkilerinin olduğu görülmüştür. Anahtar Kelimeler: Darbeli elektrik alan, gıda koruma, ısısal olmayan gıda koruma yöntemleri, DEA, modern gıda koruma yöntemleri.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2011, title={GIDA ENDÜSTRİSİNDE DARBELİ ELEKTRİK ALAN UYGULAMALARI}, volume={0}, number={11}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Ahmet SEÇKİN,Ezgi ÖZGÖREN}, year={2011}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Ahmet SEÇKİN,Ezgi ÖZGÖREN. (2011). GIDA ENDÜSTRİSİNDE DARBELİ ELEKTRİK ALAN UYGULAMALARI (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Ahmet SEÇKİN,Ezgi ÖZGÖREN. GIDA ENDÜSTRİSİNDE DARBELİ ELEKTRİK ALAN UYGULAMALARI. no. 11, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2011, p. 0.