Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

FERMENTE KREMALARIN BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN DEPOLAMA SÜRESİNCE ARAŞTIRILMASI

Yazarlar: Hesna MANAV, Atilla YETİŞEMEYEN

Cilt - , Sayı 11 , 2011 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu çalışmada, gelişmiş ülkelerde yaygın olarak tüketilen ve besleyiciliği yüksek bir süt ürünü olan fermente kremanın bazı özelliklerinin ortaya konulması ve ürünün ülkemizde daha iyi tanınması amaçlanmıştır. Bunun için, taze krema ve sütten üretilen % 18 yağlı kremalara üç farklı ticari starter kültür katılarak (mezofilik aromatik kültürler; Probat 322, CHN–22 Exact ve RT1–A) üç değişik fermente krema örneği üretilmiştir. Tüm örneklerde depolamanın 1., 8., 15. ve 22. muhafaza günlerinde pH, kurumadde, yağ,kül, toplam azot ve titrasyon asitliği (% laktik asit cinsinden) belirlenmiştir. Araştırma bulgularına göre, farklı starter kültürlerin kullanımı fermente kremaların pH değerini istatistiki olarak önemli derecede (p < 0.05) etkilemiştir. Diğer taraftan, starter kültür farklılığı ve depolama süresinin, incelenen diğer özellikler üzerindeki etkisi ise istatistiki olarak önemsiz ( p > 0.01) bulunmuştur. Anahtar Kelimeler: Fermente krema, starter kültür, depolama süresi, fizikokimyasal özellikler


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2011, title={FERMENTE KREMALARIN BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN DEPOLAMA SÜRESİNCE ARAŞTIRILMASI}, volume={0}, number={11}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Hesna MANAV,Atilla YETİŞEMEYEN}, year={2011}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Hesna MANAV,Atilla YETİŞEMEYEN. (2011). FERMENTE KREMALARIN BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN DEPOLAMA SÜRESİNCE ARAŞTIRILMASI (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Hesna MANAV,Atilla YETİŞEMEYEN. FERMENTE KREMALARIN BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN DEPOLAMA SÜRESİNCE ARAŞTIRILMASI. no. 11, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2011, p. 0.