Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

EGE BÖLGESİ EKMEKLİK BUĞDAY (T. aestivum) KOLEKSİYONLARININ KALİTATİF AGRO-MORFOLOJIK ÖZELLİKLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ

Yazarlar: Dilek İNCEKÖSE, Nazımi AÇIKGÖZ

Cilt - , Sayı 12 , 2012 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu çalışmanın amacı, ekmeklik buğday genetik kaynakları koleksiyonlarının ıslah programlarında değerlendirilmesine olanak sağlamak ve olasılıkla buğday ıslahı programlarında kullanılabilecek genotipleri belirlemektir. Araştırmada materyal olarak, Ege Bölgesinden toplanmış ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Gen Bankasında bulunan 50 adet ekmeklik buğday genotipi ve Cumhuriyet 75, İzmir 85, Gönen 98, Kaşifbey 95 ve Basribey 95 standart ekmeklik buğday çeşitleri kullanılmıştır. Çalışma, 2005-2006 sezonunda, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü deneme tarlalarında 2 tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Araştırmada genotipler 11 kalitatif karakter incelenerek agro-morfolojik yönden karakterize edilmiştir. Genotiplerin incelenen karakterler bakımından varyasyon gösterdiği gözlenirken, bazı karakterler bakımından bunların ekmeklik buğday ıslah programlarında kullanılabileceği beklenmektedir. Anahtar Sözcükler: Ekmeklik buğday, Triticum aestivum L., Karakterizasyon, Kalitatif Karakter, Varyasyon.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2012, title={EGE BÖLGESİ EKMEKLİK BUĞDAY (T. aestivum) KOLEKSİYONLARININ KALİTATİF AGRO-MORFOLOJIK ÖZELLİKLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ}, volume={0}, number={12}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Dilek İNCEKÖSE,Nazımi AÇIKGÖZ}, year={2012}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Dilek İNCEKÖSE,Nazımi AÇIKGÖZ. (2012). EGE BÖLGESİ EKMEKLİK BUĞDAY (T. aestivum) KOLEKSİYONLARININ KALİTATİF AGRO-MORFOLOJIK ÖZELLİKLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Dilek İNCEKÖSE,Nazımi AÇIKGÖZ. EGE BÖLGESİ EKMEKLİK BUĞDAY (T. Aestivum) KOLEKSİYONLARININ KALİTATİF AGRO-MORFOLOJIK ÖZELLİKLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ. no. 12, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2012, p. 0.