Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

SU ÜRÜNLERİNDE IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ

Yazarlar: Pınar OĞUZHAN

Cilt - , Sayı 13 , 2013 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Protein oranının çok yüksek olması, doğada bulunan hemen hemen tüm amino asitleri içermesi,vitamin yönünden zengin , biyolojik değerinin yüksek olması su ürünlerini değerli kılmaktadır. Bu kadar değerli olan su ürünleri mevcut besin maddeleri içindehızlı bozulan veseri kokuşan besin maddelerinden birisidir. Balık yakalandıktan itibaren uygun koşullarda muhafaza edilmediğinde birkaç saat içinde bozulabilmektedir. Bu nedenle balıklar da dahil su ürünleri yakalandıktan veya avlandıktan Su ürünleri içerdiği besin bileşenleri yönündendeğerli gıda maddesidir sonra uygun tekniklerle korunmalı, taşınmalı ve işlenmelidir. Soğutma, dondurma, kurutma, tuzlama ve tütsüleme balık muhafazasında kullanılan önemli tekniklerdir. Gelişen teknolojiyle beraber bu koruma yöntemlerinin yanında alternatif koruma metotları üzerinde de araştırmalar yapılmaktadır. Radyasyon (ışınlama) uygulaması da geleneksel olmayan alternatif koruma yöntemlerinden birisidir. Su ürünleri üretim ve işleme aşamalarında ışınlama uygulamaları yapılmaktadır. Bu derlemede, gıda maddelerinin muhafaza yöntemleri arasında yer alan ışınlama teknolojisi ve gıda ışınlamada kullanılan ışınlar üzerinde durulmuştur. Anahtar Kelimeler: Su ürünleri, ışınlama, teknoloji


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2013, title={SU ÜRÜNLERİNDE IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ}, volume={0}, number={13}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Pınar OĞUZHAN}, year={2013}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Pınar OĞUZHAN. (2013). SU ÜRÜNLERİNDE IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Pınar OĞUZHAN. SU ÜRÜNLERİNDE IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ. no. 13, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2013, p. 0.