Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

DEĞİŞİK STARTER KÜLTÜRLERİN VE DEPOLAMA SÜRESİNİN FERMENTE KREMALARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Yazarlar: Hesna MANAV, Atilla YETİŞEMEYEN

Cilt - , Sayı 13 , 2013 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu çalışmada, üç farklı starter kültür kullanılarak üretilen % 18 yağlı fermente krema örneklerinin bazı duyusal özellikleri ile viskozite, asit değeri, peroksit sayısı, diasetil ve tirozin değerlerinin 22 günlük depolama süresince incelenmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre; starter kültür tipi ve depolama süresinin örneklerde incelenen duyusal özellikler ile viskozite ve diasetil değerleri üzerinde birlikte etkili olduğunu göstermiştir (p<0.01). Asit değeri, peroksit sayısı ve tirozin değerlerinde görülen örnekler arası farklılıklar ve depolama süresince tespit edilen değişiklikler ise istatistiksel olarak önemsiz bulunmuştur (p>0.05). Anahtar Kelimeler: Fermente krema, starter kültür, duyusal özellikler, aromatik özellikler


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2013, title={DEĞİŞİK STARTER KÜLTÜRLERİN VE DEPOLAMA SÜRESİNİN FERMENTE KREMALARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ}, volume={0}, number={13}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Hesna MANAV,Atilla YETİŞEMEYEN}, year={2013}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Hesna MANAV,Atilla YETİŞEMEYEN. (2013). DEĞİŞİK STARTER KÜLTÜRLERİN VE DEPOLAMA SÜRESİNİN FERMENTE KREMALARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Hesna MANAV,Atilla YETİŞEMEYEN. DEĞİŞİK STARTER KÜLTÜRLERİN VE DEPOLAMA SÜRESİNİN FERMENTE KREMALARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ. no. 13, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2013, p. 0.