Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

SÜT ENDÜSTRİSİNDE SU KALİTESİ VE ÖNEMİ

Yazarlar: Elif ÖZER, Harun KESENKAŞ, Özer KINIK

Cilt - , Sayı 14 , 2014 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Su değerli ve vazgeçilemez bir kaynaktır. Özellikle gıda fabrikaları için suyun önemi büyüktür. Su, ürün bileşiminde bulunmasının yanında soğutma, yıkama, temizleme, buhar üretimi ve hammaddenin taşınması gibi gıda proseslerinde çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Süt endüstrisinde ise su ayran, yoğurt, tereyağı, peynir gibi ürünlerin kalitesini ve özelliklerini doğrudan etkilemektedir. Dolayısıyla suyun kalitesi ve güvenliği önem taşımaktadır. Suyun içilebilir kalitede olup olmadığının anlaşılabilmesi için fiziksel, kimyasal ve biyolojik niteliklerinin bilinmesi gerekmektedir. Suların gıda endüstrisi açısından uygun hale getirilmesi için genellikle klorlama, ozon, filtrasyon ve UV radyasyon gibi yöntemler kullanılmaktadır. Suda oluşabilecek tehlikeler söz konusu yöntemlerle kontrol altına alınmalı ve kontrollerin etkinliği belirlenmelidir. Anahtar Kelimeler: Su kalitesi, gıda endüstrisi, süt ürünleri, süt endüstrisi, dezenfeksiyon yöntemleri.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2014, title={SÜT ENDÜSTRİSİNDE SU KALİTESİ VE ÖNEMİ}, volume={0}, number={14}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Elif ÖZER,Harun KESENKAŞ,Özer KINIK}, year={2014}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Elif ÖZER,Harun KESENKAŞ,Özer KINIK. (2014). SÜT ENDÜSTRİSİNDE SU KALİTESİ VE ÖNEMİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Elif ÖZER,Harun KESENKAŞ,Özer KINIK. SÜT ENDÜSTRİSİNDE SU KALİTESİ VE ÖNEMİ. no. 14, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2014, p. 0.