Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

GIDALARDA ISIL OLMAYAN YENİ TEKNİKLER VE MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNE ETKİLERİ

Yazarlar: Merve AÇU, Oktay YERLİKAYA, Özer KINIK

Cilt - , Sayı 14 , 2014 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Gıda güvenliği ve kalitesi açısından biyolojik ve kimyasal aktivitelerin kontrol altına alınması gerekmektedir. Bu da genellikle geleneksel ısıl işlemlerle sağlanmaktadır. Ancak bu ısıl işlemlerin bazıları gıdanın besin değeri ve duyusal özelliklerinde önemli değişikliklere yol açmaktadır. Bu nedenle günümüzde gıda üreticileri gerek gıdanın raf ömrünü uzatabilmek, gerekse gıdanın besin değerini koruyabilmek için yeni teknoloji ve yöntem arayışı içine girmişlerdir. Geleneksel ısıl yöntemlere alternatif olan bu yeni teknikler, gıda endüstrisinde uzun bir süredir gündemdedir. Bu makalede gıda işletmelerinde kullanılan ve kullanılabilecek yeni uygulamalardan olan vurgulu elektrik alan, vurgulu (atımlı) ışık, yüksek basınç uygulaması, ultrasound, mikrofiltrasyon, X ışınları, ultraviyole ışık, yüksek voltaj ark deşarjı ve salınımlı manyetik alan yöntemleri ile mikroorganizmalar üzerindeki etkileri incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Gıda teknolojisi, ısıl olmayan yeni teknikler, vurgulu elektrik alan, yüksek hidrostatik basınç


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2014, title={GIDALARDA ISIL OLMAYAN YENİ TEKNİKLER VE MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNE ETKİLERİ}, volume={0}, number={14}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Merve AÇU,Oktay YERLİKAYA,Özer KINIK}, year={2014}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Merve AÇU,Oktay YERLİKAYA,Özer KINIK. (2014). GIDALARDA ISIL OLMAYAN YENİ TEKNİKLER VE MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNE ETKİLERİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Merve AÇU,Oktay YERLİKAYA,Özer KINIK. GIDALARDA ISIL OLMAYAN YENİ TEKNİKLER VE MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNE ETKİLERİ. no. 14, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2014, p. 0.