Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

GELENEKSEL İÇECEĞİMİZ HARDALİYENİN FENOLİK BİLEŞENLERİNİN ARAŞTIRILMASI

Yazarlar: Fatma FAİKOĞLU, Hakan YAVAŞ, Ozan GÜRBÜZ, Nilgün İSTEK

Cilt - , Sayı 16 , 2016 , Sayfalar 0 - 0

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Hardaliye, Trakya bölgesinde üzüm suyunun, hardal tohumu ve vişne yaprağıyla aromalandırılması sonucu elde edilen, alkolsüz, buruk ve ferahlatıcı etkisi ile karakteristik bir içecektir. Bu çalışmada, Tekirdağ Mürefte bölgesinden temin edilen Kalecikkarası, Papazkarası ve Adakarası üzüm çeşitlerinden ürettiğimiz hardaliyelerin, fenolik bileşik içeriğinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Hardaliyelerde gallik asit, kafeik asit, pkumarik asit, ferulik asit, resveratrol, mirisetin, vanilik asit, siringik asit, naringin, (-)-epikateşin içerikleri HPLC-DAD metodu ile tespit edilmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, Papazkarası ve Kalecikkarası üzüm suyuna laktik asit bakterileri ilave edilerek üretilen hardaliyelerde, toplam fenolik madde içeriği %34 oranında azalırken, Adakarasında ise %47 oranında azaldığı görülmüştür. Anahtar Kelimeler: Üzüm, Hardaliye, fenolik asitler, flavonoidler, HPLC-DAD.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2016, title={GELENEKSEL İÇECEĞİMİZ HARDALİYENİN FENOLİK BİLEŞENLERİNİN ARAŞTIRILMASI}, volume={0}, number={16}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Fatma FAİKOĞLU,Hakan YAVAŞ,Ozan GÜRBÜZ,Nilgün İSTEK}, year={2016}, pages={0–0} }
APA
KOPYALA
Fatma FAİKOĞLU,Hakan YAVAŞ,Ozan GÜRBÜZ,Nilgün İSTEK. (2016). GELENEKSEL İÇECEĞİMİZ HARDALİYENİN FENOLİK BİLEŞENLERİNİN ARAŞTIRILMASI (Vol. 0, pp. 0–0). Vol. 0, pp. 0–0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Fatma FAİKOĞLU,Hakan YAVAŞ,Ozan GÜRBÜZ,Nilgün İSTEK. GELENEKSEL İÇECEĞİMİZ HARDALİYENİN FENOLİK BİLEŞENLERİNİN ARAŞTIRILMASI. no. 16, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2016, pp. 0–0.