Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

FARKLI KAPLAMA MATERYALLERİ İLE KAPLANMIŞ Ii. Lactobacillus Rhamnosus'un TERMAL İNAKTIVASYON KİNETİGİ

Yazarlar: Emel ÜNAL TURHAN, Zerrin ERGİNKAYA, Adnan BOZDOĞAN, Zerrin ASLAN

Cilt - , Sayı 17 , 2017 , Sayfalar 12 - 20

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Mikroenkapsülasyon,L.rhamnosus,Termal inaktivasyon,Probiyotik

Özet: Bu çalışmada farklı kaplama materyalleri ile kaplanmış Lactobacillus rhamnosus'un farklı sıcaklık ve sürelerdeki termal inaktivasyon kinetiklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmada probiyotik kültür olarak L. rhamnosus kullanılmış ve farklı kombinasyonlardaki kaplama materyalleri ile (aljinat, jelatin ve gellan gam) ekstrüzyon tekniğine göre kaplanmıştır. Mikroenkapsüle L. rhamnosus'un 55-60 oC'de 15 ve 30 dakikalık ısıl işlemdeki sıcaklık dayanımları serbest kültür ile kıyaslanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre mikroenkapsüle kültürlerin sıcaklık dayanımlarının serbest kültürlere göre daha iyi olduğu bulunmuştur. Ayrıca kaplama materyali kombinasyonunun hücrelerin canlılıkları üzerinde etkili olduğu saptanmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={FARKLI KAPLAMA MATERYALLERİ İLE KAPLANMIŞ Ii. Lactobacillus Rhamnosus’un TERMAL İNAKTIVASYON KİNETİGİ}, volume={0}, number={17}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Emel ÜNAL TURHAN,Zerrin ERGİNKAYA,Adnan BOZDOĞAN,Zerrin ASLAN}, year={2017}, pages={12–20} }
APA
KOPYALA
Emel ÜNAL TURHAN,Zerrin ERGİNKAYA,Adnan BOZDOĞAN,Zerrin ASLAN. (2017). FARKLI KAPLAMA MATERYALLERİ İLE KAPLANMIŞ Ii. Lactobacillus Rhamnosus’un TERMAL İNAKTIVASYON KİNETİGİ (Vol. 0, pp. 12–20). Vol. 0, pp. 12–20. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Emel ÜNAL TURHAN,Zerrin ERGİNKAYA,Adnan BOZDOĞAN,Zerrin ASLAN. FARKLI KAPLAMA MATERYALLERİ İLE KAPLANMIŞ Ii. Lactobacillus Rhamnosus’un TERMAL İNAKTIVASYON KİNETİGİ. no. 17, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2017, pp. 12–20.