Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

SÜT BAZLI İÇECEKLER VE DİĞER İÇECEKLERDE PROBİYOTİK CANLILIĞI ÜZERİNE GIDA MATRİKSİNİN ETKİSİ

Yazarlar: Ecem AKAN, Özer KINIK

Cilt - , Sayı 17 , 2017 , Sayfalar 1 - 11

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Gıda Matriksi,Içecekler,Probiyotik Canlılığı,Süt Ürünleri,Sebze,Meyve

Özet: Çeşitli probiyotik suşlar içeren pek çok sayıda fermente ürün ile gıda biyoteknoloji endüstrisi gelişmeye devam etmektedir. Probiyotik içeren ürünler yeterli miktarda tüketildiğinde konakçı sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Son yıllarda probiyotik içeceklere karşı artan bir talep söz konusudur. Süt bazlı ve diğer gıda bazlı içecekler yeni fonksiyonel ürünlerin geliştirilmesinde önemli alternatif ürünler olmaktadır. Bununla birlikte içecek bazlı farklı gıda matrikslerinde ortam koşulları nedeniyle probiyotiklerin canlılıklarını sürdürmeleri zor olabilmektedir. Bu gıda matrikslerinde yeterli sayıda seçilmiş probiyotik mikroorganizmanın ürünün tüketimi esnasında vücuda alınması gerekmektedir. Bu çalışmada süt ürünleri ve sebze, meyve ve tahıl bazlı içeceklerde probiyotik kullanımı ve depolama boyunca probiyotik bakterilerin canlılıkları üzerinde durulacaktır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={SÜT BAZLI İÇECEKLER VE DİĞER İÇECEKLERDE PROBİYOTİK CANLILIĞI ÜZERİNE GIDA MATRİKSİNİN ETKİSİ}, volume={0}, number={17}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Ecem AKAN,Özer KINIK}, year={2017}, pages={1–11} }
APA
KOPYALA
Ecem AKAN,Özer KINIK. (2017). SÜT BAZLI İÇECEKLER VE DİĞER İÇECEKLERDE PROBİYOTİK CANLILIĞI ÜZERİNE GIDA MATRİKSİNİN ETKİSİ (Vol. 0, pp. 1–11). Vol. 0, pp. 1–11. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Ecem AKAN,Özer KINIK. SÜT BAZLI İÇECEKLER VE DİĞER İÇECEKLERDE PROBİYOTİK CANLILIĞI ÜZERİNE GIDA MATRİKSİNİN ETKİSİ. no. 17, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2017, pp. 1–11.