Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Antibiyotik Dirençli Staphylococcus aureus ve Gıda Güvenliği Açısından Önemi

Yazarlar: Çağla ERDOĞAN, Mihriban KORUKLUOĞLU

Cilt - , Sayı 19 , 2018 , Sayfalar 9 - 15

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Staphylococcus aureus,Antibiyotik,Metisilin direnci

Özet: Günümüzde gelişen teknoloji, artan talep ve azalan doğal kaynaklar nedeniyle kimyasal kullanımı zorunlu hale gelmektedir. Gıda güvenliği için kullanılan kimyasal maddelerin başında ise antibiyotikler yer almaktadır. Kullanılan antibiyotiklerin kimyasal yapıları, hedef hücreyi çeşitli yollardan etkilemektedir. Ancak zamanla mikroorganizmanın, yapısı ve etkisi farklı antibiyotiklere karşı dirençli hale gelmektedir. Özellikle antibiyotiklerin yaygın biçimde kullanıma girmesi sonucu Staphylococcus aureus suşlarında direnç artışı gözlemlenmektedir. Son zamanlarda β-laktam grubu antibiyotiklere karşı dirençli S. aureus’lar ve metisilin dirençli S. aureus (MRSA) dünyada önemli bir problem haline gelmiştir. 


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={Antibiyotik Dirençli Staphylococcus aureus ve Gıda Güvenliği Açısından Önemi}, volume={0}, number={19}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Çağla ERDOĞAN,Mihriban KORUKLUOĞLU}, year={2018}, pages={9–15} }
APA
KOPYALA
Çağla ERDOĞAN,Mihriban KORUKLUOĞLU. (2018). Antibiyotik Dirençli Staphylococcus aureus ve Gıda Güvenliği Açısından Önemi (Vol. 0, pp. 9–15). Vol. 0, pp. 9–15. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Çağla ERDOĞAN,Mihriban KORUKLUOĞLU. Antibiyotik Dirençli Staphylococcus Aureus ve Gıda Güvenliği Açısından Önemi. no. 19, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2018, pp. 9–15.