Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Fonksiyonel Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Nutrasötik Bileşenler

Yazarlar: Saliha KARAMAN, Tülay ÖZCAN

Cilt - , Sayı 20 , 2018 , Sayfalar 30 - 45

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Nutrasötik,Fonksiyonel,Süt Ürünü

Özet: Besleyici ve fizyolojik değerleri yüksek fonksiyonel süt ürünlerinin geliştirilmesi son yıllarda yapılan çalışmaların odak noktalarını oluşturmaktadır. Nutrasötik terimi ‘’beslenme’’ ve ‘’farmasötik’’ kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. Nutrasötikler, insan sağlığının korunması, normal metabolik işlevlerin sürdürülmesi ve değiştirilmesinde önemli rol oynayan gıda veya gıdaların bir bölümünü ifade etmektedir. Dünya nüfusunun artışı ve tüketici bilincindeki değişmeler nutrasötik pazarının büyümesinin başlıca sebepleri arasında görülmektedir. Fonksiyonel süt ürünlerinde kullanılan nutrasötik bileşenler diyet lifleri, prebiyotikler, probiyotikler, doymamış yağ asitleri, antioksidanlar, fenolik bileşikler, mineral maddeler ve diğer bitkisel/doğal gıdaların farklı tipleri olarak sınıflandırılabilmektedir. Nutrasötikler ayrıca, kolestrol, diyabet, eklem iltihabı, kemik erimesi, kalp-damar rahatsızlığı, kanser ve obezite gibi birçok kronik hastalığa karşı koruyucu rol oynamaktadırlar.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={Fonksiyonel Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Nutrasötik Bileşenler}, volume={0}, number={20}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Saliha KARAMAN,Tülay ÖZCAN}, year={2018}, pages={30–45} }
APA
KOPYALA
Saliha KARAMAN,Tülay ÖZCAN. (2018). Fonksiyonel Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Nutrasötik Bileşenler (Vol. 0, pp. 30–45). Vol. 0, pp. 30–45. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Saliha KARAMAN,Tülay ÖZCAN. Fonksiyonel Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Nutrasötik Bileşenler. no. 20, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2018, pp. 30–45.