Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi

Özel gereksinimli çocuğa sahip ailelerin hayat boyu öğrenme gereksinimleri

Yazarlar: Hakan GENÇ

Cilt 3 , Sayı 2 , 2017 , Sayfalar 125 - 139

Konular:Sosyal

Anahtar Kelimeler:Bilgi toplumu,Hayat boyu öğrenme,Değişen eğitim paradigması,Özel gereksinimli çocuğa sahip aileler

Özet: 21. yüzyılın dünyasında yaşanan teknolojik gelişmeler sonucu bilginin üretimi ve paylaşımı artmakta, bilgi her geçen gün daha da değer kazanmaktadır. Yaşanan bu gelişmeler toplumların sosyal, kültürel, ekonomik temellerini de etkileyerek yeni bir toplumsal yapının oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Bu yeni toplum anlayışı ‘bilgi toplumu’ olarak adlandırılmaktadır. Bilgi toplumunda bilgi üretiminin ön planda olması, bilgiye ulaşmanın ve bilgiyi paylaşmanın kolaylaşması ve bilginin hızla değişmesi toplumun ihtiyaç duyduğu bireysel niteliklerin değişmesine sebep olmaktadır. Bu niteliklerin kazandırılması sürecinde devreye giren eğitim aktörü de bu değişimden etkilenmekte, eğitimin artık okullarla sınırlı kalamayacağı, bireylerin yaşanan değişimlere uyum sağlayabilmesi için eğitimin hayat boyu devam etmesi gerektiği düşünülmektedir. Bu çalışmada ‘‘bilgi toplumu’’ kavramı ‘‘değişen eğitim paradigması’’ ve ‘‘hayat boyu öğrenme’’ kavramı incelenmekte, ayrıca yaşam boyu öğrenme kavramının özel gereksinimli çocuğa sahip aileler açısından önemine değinilmektedir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={Özel gereksinimli çocuğa sahip ailelerin hayat boyu öğrenme gereksinimleri}, volume={3}, number={125–139}, publisher={Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi}, author={Hakan GENÇ}, year={2017} }
APA
KOPYALA
Hakan GENÇ. (2017). Özel gereksinimli çocuğa sahip ailelerin hayat boyu öğrenme gereksinimleri (Vol. 3). Vol. 3. Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi.
MLA
KOPYALA
Hakan GENÇ. Özel Gereksinimli Çocuğa Sahip Ailelerin Hayat Boyu Öğrenme Gereksinimleri. no. 125–139, Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi, 2017.