Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi

Çevrimiçi Eğitimde Motivasyon

Yazarlar: Hasan UÇAR

Cilt 5 , Sayı 2 , 2019 , Sayfalar 107 - 112

Konular:Sosyal

Anahtar Kelimeler:Motivasyon,Çevrimiçi eğitim,Uzaktan eğitim,Açık ve uzaktan öğrenme

Özet: Çevrimiçi öğrenme ortamlarında motivasyon konusu hakkında bilgi edinmek isteyen herkes Maggie Hartnett tarafından yazılan Çevrimiçi Eğitimde Motivasyon isimli kitabı yararlı bulacaktır. Kitap, çevrimiçi öğrenme ortamlarında öğrenenlerin motivasyonunu farklı bir bakış açısıyla ele almaktadır. Kitapta ayrıca uzaktan öğrenenlerin motivasyonunu birinci elden anlamak için iki durum çalışmasına yer verilmiştir. Bu yönüyle yazar kitapta, çevrimiçi öğrenme sürecinde öğrenenlerin nasıl ve neden motive oldukları ve motivasyonunu engelleyen faktörlerin neler olduğunu derinlemesine incelemiştir. Kitapta, özellikle, öğrenenlerin motivasyonunu artıran ve engelleyen faktörler tanımlanmakta ve bunların her biri ayrıntılı bir şekilde tartışılmaktadır. Ayrıca kitap, açık ve uzaktan öğrenme ortamlarında öğrenen motivasyonunun karmaşıklığına dikkat çekerek, bu ortamlarda çalışan eğitimcilere, öğretim tasarımcılarına ve karar vericilere çeşitli önerilerde bulunmaktadır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Çevrimiçi Eğitimde Motivasyon}, volume={5}, number={107–112}, publisher={Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi}, author={Hasan UÇAR}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Hasan UÇAR. (2019). Çevrimiçi Eğitimde Motivasyon (Vol. 5). Vol. 5. Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi.
MLA
KOPYALA
Hasan UÇAR. Çevrimiçi Eğitimde Motivasyon. no. 107–112, Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi, 2019.