Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi

Bir öğrenme ortamı olarak Google Sınıf’ın incelenmesi

Yazarlar: Gizem TEKİN POYRAZ, Ali Ekrem ÖZKUL

Cilt 5 , Sayı 3 , 2019 , Sayfalar 8 - 27

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Çevrimiçi Öğrenme,Google Sınıf,Öğrenme Ortamları,ÖYS,Online Learning,Google Classroom,Learning Environments,LMS

Özet: Teknolojinin dijitalleşmesiyle birlikte eğitim de hızla bu değişime uyum sağlamaktadır. Çevrimiçi öğrenme ortamları bugün yenilikçi eğitime zemin sağlarken, aynı zamanda da sundukları farklı seçeneklerle eğitici ve öğrenenler tarafından ilgi ile karşılanmaktadır. Bu öğrenme ortamlarından olan Google Sınıf ise, sahip olduğu Google tabanı ve özellikleri ile son zamanlarda meraklıların dikkatini çekmektedir. Bu çalışmada da Google Sınıf’ın sahip olduğu özelliklerin güçlü ve zayıf yanları tartışılmış ve bir öğrenme yönetim sistemi (ÖYS) olarak incelenmiştir. Kullanım kolaylığı, zaman kazancı, esnek yapısı, herkese açık ve mobil olması güçlü yanları, Google bağımlısı, sınırlı iletişim, anlık sınav ve test imkanı, öğrenenler arası paylaşım ise zayıf yanları olarak belirlenmiştir. ÖYS olarak incelenmesinde organizasyonel ders tasarımı, iş birlikçi çalışma ve öğrenme analitiğine sahip olmadığı görülmüştür. Dolayısıyla da sistem bütünü açısından ÖYS olarak ele alınamayacağı ancak farklı yaklaşımlarla kullanılabileceğine yönelik değerlendirme ve önerilerde bulunulmuştur.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Bir öğrenme ortamı olarak Google Sınıf’ın incelenmesi}, volume={5}, number={8–27}, publisher={Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi}, author={Gizem TEKİN POYRAZ,Ali Ekrem ÖZKUL}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Gizem TEKİN POYRAZ,Ali Ekrem ÖZKUL. (2019). Bir öğrenme ortamı olarak Google Sınıf’ın incelenmesi (Vol. 5). Vol. 5. Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi.
MLA
KOPYALA
Gizem TEKİN POYRAZ,Ali Ekrem ÖZKUL. Bir Öğrenme Ortamı Olarak Google Sınıf’ın Incelenmesi. no. 8–27, Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi, 2019.