Black Sea Journal of Health Science

Black Sea Journal of Health Science

SAĞLIĞIN TEŞVİKİ VE GELİŞTİRİLMESİ

Yazarlar: Nurşen AYDIN

Cilt 2 , Sayı 1 , 2019 , Sayfalar 21 - 29

Konular:Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri

Anahtar Kelimeler:Health promotion,Health management,Public health

Özet: Health promotion is a process in which both individuals and non-governmental organizations, public institutions and organizations create social awareness by making efforts together in order to protect and improve the health of the individual and society. Health promotion has five priority action areas: build healthy public policy, create supportive environments for health, strengthen community action for health, develop personal skills, and re-orient health services. 9 global conferences have been held so far for health promotion. Health promotion can be classified according to places of activity, population and fields of activity. Health promotion is different from other approaches; it focuses on the environments that affect the health and well-being of people and societies (working, playing, having fun, taking decisions, etc.) and address these factors in a coordinated way. In doing so, it unites society, public institutions and organizations and civil society organizations together with the individual. 


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={SAĞLIĞIN TEŞVİKİ VE GELİŞTİRİLMESİ}, volume={2}, number={21–29}, publisher={Black Sea Journal of Health Science}, author={Nurşen AYDIN}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Nurşen AYDIN. (2019). SAĞLIĞIN TEŞVİKİ VE GELİŞTİRİLMESİ (Vol. 2). Vol. 2. Black Sea Journal of Health Science.
MLA
KOPYALA
Nurşen AYDIN. SAĞLIĞIN TEŞVİKİ VE GELİŞTİRİLMESİ. no. 21–29, Black Sea Journal of Health Science, 2019.