Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi

Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi

HAVUCUN GASTRONOMİDE ALTERNATİF KULLANIM ALANLARI: FARKLI ÜRÜN DENEMELERİ

Yazarlar: Elif Çümen, Şeyda Bostancı

Cilt 14 , Sayı 2 , 2021 , Sayfalar 202-215

Konular:-

DOI:

Anahtar Kelimeler:Havuç,Un,Lokum,Akide şekeri

Özet: Farklı renkleri bulunan ve zengin miktarda beta karoten içeren havucun göz ve beyin sağlığına iyi geldiği üzerine çok sayıda bildiri vardır. Lifli bir sebze olan havuc, sindirim sistemi sorunlarına karşı da koruyucu bir rol oynar. Havuç genellikle salatalarda, mezelerde, tuzlu ve tatlı yemeklerde, sebze suyu karışımları içinde değerlendirilerek tüketilmektedir. Bu derleme bu değerli sebzenin gastronomi alanı içinde mutfaklarda farklı şekillerde nasıl kullanılabileceği üzerine kurgulanmıştır. Bu amaçla havuçla ilgili genel bilgiler yanında havuçtan elde edilen havuc unu, lokum, pestil, akide şekeri, cips ve süt de reçeteleri ile birlikte derlenerek fotoğraflı sunulmuştur. Literatürde bu alanda uygulamalı yeterli çalışmalar olmadığı için bu derlemenin gastronomi alanında bir öncü çalışma olması hedeflenmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={HAVUCUN GASTRONOMİDE ALTERNATİF KULLANIM ALANLARI: FARKLI ÜRÜN DENEMELERİ}, volume={14}, number={202–215}, publisher={Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi}, author={Elif Çümen,Şeyda Bostancı}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Elif Çümen,Şeyda Bostancı. (2021). HAVUCUN GASTRONOMİDE ALTERNATİF KULLANIM ALANLARI: FARKLI ÜRÜN DENEMELERİ (Vol. 14). Vol. 14. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi.
MLA
KOPYALA
Elif Çümen,Şeyda Bostancı. HAVUCUN GASTRONOMİDE ALTERNATİF KULLANIM ALANLARI: FARKLI ÜRÜN DENEMELERİ. no. 202–215, Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, 2021.