Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi

Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi

BESİN ALERJİSİ VE AKILLI DİYETLER

Yazarlar: İrem Çakır, Eda Dokumacıoğlu

Cilt 14 , Sayı 2 , 2021 , Sayfalar 160-174

Konular:-

DOI:

Anahtar Kelimeler:Besin alerjisi,Deniz ürünleri,Diyet,Süt,Yumurta

Özet: Besin alerjisi görülme sıklığı dünya genelinde artmakta ve özellikle çocukları olumsuz etkilemektedir. Besin alerjileri besin proteinlerine karşı gelişen immün reaksiyonlardır. Besin alerjisi ve intoleransı varlığında malnütrisyon olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır. Besin alerjisi dermatolojik, anafilaktik, gastrointestinal ve negatif solunum reaksiyonlarıyla karşımıza çıkabilir. Tedavisinde en etkili ve uzun süreli yaklaşım eliminasyon diyetleridir. Çocukluk ve adölesan döneminde başlayan besin alerjisi ileri yaşlarda da devam etmektedir. Başlangıç döneminde bu olguların saptanması ve gerekli tedavi yaklaşımlarında bulunulması önemlidir. Bu derlemede besin alerjisine neden olan etkenler ve beslenme seçeneklerinin bir arada sunulması amaçlandı.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={BESİN ALERJİSİ VE AKILLI DİYETLER}, volume={14}, number={160–174}, publisher={Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi}, author={İrem Çakır,Eda Dokumacıoğlu}, year={2021} }
APA
KOPYALA
İrem Çakır,Eda Dokumacıoğlu. (2021). BESİN ALERJİSİ VE AKILLI DİYETLER (Vol. 14). Vol. 14. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi.
MLA
KOPYALA
İrem Çakır,Eda Dokumacıoğlu. BESİN ALERJİSİ VE AKILLI DİYETLER. no. 160–174, Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, 2021.