Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi

Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi

PEYNİR BENZERİ ÜRÜNLERDE İNOVATİF YAKLAŞIMLAR: İMİTASYON PEYNİR

Yazarlar: LÜTFİYE YILMAZ ERSAN, Gizem SUNA

Cilt 13 , Sayı 1 , 2020 , Sayfalar 23-31

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Imitasyon,Peynir,Üretim,Teknoloji

Özet: İmitasyon peynir; süt yağı, süt proteini ya da her ikisinin kısmen ya da tamamen süt bazlı olmayan bileşenler ile yer değiştirmesi sonucu üretilen peynir benzeri ürünler olarak tanımlanmaktadır. Bu ürünler, analog peynir ya da ikame peynir olarak da adlandırılmaktadır. Bu peynirin üretim parametreleri; karışımın formülasyonu, proses koşulları (sıcaklık, mekanik kesme, üretim süresi ve karıştırma etkisi gibi) ve üretim sonrası soğutma hızını kapsamaktadır. İmitasyon peynir; üretiminin daha basit olması, düşük üretim maliyetleri, özelleştirilmiş tekno-fonksiyonel özellikleri ve özel tüketici grupları için tercih edilebilir olması nedeniyle sürekli artan piyasa değerine sahiptir. Son yıllarda süt endüstrisi, değişen yaşam tarzı, artan tüketici beklentileri ve tüketim alışkanlıkları nedeni ile yeni peynir benzeri ürünlere ve işlevselliklerinin geliştirilmesine odaklanmaktadır. Bu derlemede, imitasyon peynirin üretim prosesi ve formülasyonu hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={PEYNİR BENZERİ ÜRÜNLERDE İNOVATİF YAKLAŞIMLAR: İMİTASYON PEYNİR}, volume={13}, number={23–31}, publisher={Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi}, author={LÜTFİYE YILMAZ ERSAN, Gizem SUNA}, year={2020} }
APA
KOPYALA
LÜTFİYE YILMAZ ERSAN, Gizem SUNA. (2020). PEYNİR BENZERİ ÜRÜNLERDE İNOVATİF YAKLAŞIMLAR: İMİTASYON PEYNİR (Vol. 13). Vol. 13. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi.
MLA
KOPYALA
LÜTFİYE YILMAZ ERSAN, Gizem SUNA. PEYNİR BENZERİ ÜRÜNLERDE İNOVATİF YAKLAŞIMLAR: İMİTASYON PEYNİR. no. 23–31, Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, 2020.