Kastamonu İletişim Araştırmaları Dergisi

Kastamonu İletişim Araştırmaları Dergisi

2. Meşrutiyet, Bosna-Hersek İlhak Krizi ve Osmanlı Matbuatı

Yazarlar: Mehmet Yılmazata

Cilt - , Sayı 1 , 2018 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: 1908/1909 yılları Türk-Osmanlı basının gelişimi açısından belirleyici bir dönem olmuştur. Meşrutiyetin tekrar yürürlüğe konulmasıyla daha serbest bir dönem ortaya çıkmış ise de, Balkanlar’da cereyan eden Bosna-Hersek ilhak krizi ile Bulgaristan’ın bağımsızlığı, devleti bir kriz ortamına getirmiş ve 31 Mart vakasına yol açılmıştır. Bahse konu dönem içerisinde Sabah, Servet i Fünun ile Volkan gazeteleri incelenmeye tabii tutulmuş ve milli olarak algılanan bu konularda yorum farkıyla beraber Osmanlı Devleti’nin çıkarlarının savunulduğu görülmüştür. Kamuoyu kavramı o dönem esnasında pekiştirilmiştir ve gazeteler, kamuoyunu şekillendirme aracı olarak belirgin bir rol oynamaya başlamışlardır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={2. Meşrutiyet, Bosna-Hersek İlhak Krizi ve Osmanlı Matbuatı}, number={0}, publisher={Kastamonu İletişim Araştırmaları Dergisi}, author={Mehmet Yılmazata}, year={2018} }
APA
KOPYALA
Mehmet Yılmazata. (2018). 2. Meşrutiyet, Bosna-Hersek İlhak Krizi ve Osmanlı Matbuatı. Kastamonu İletişim Araştırmaları Dergisi.
MLA
KOPYALA
Mehmet Yılmazata. 2. Meşrutiyet, Bosna-Hersek İlhak Krizi ve Osmanlı Matbuatı. no. 0, Kastamonu İletişim Araştırmaları Dergisi, 2018.