İleri Mühendislik Çalışmaları ve Teknolojileri Dergisi

İleri Mühendislik Çalışmaları ve Teknolojileri Dergisi

Avokado (Persea americana Mill.) Odununda Yüzey Pürüzlülüğü Parametrelerinin ve Shore D Sertlik Değerinin Araştırılması

Yazarlar: Mutlu TÜRK, Ümit AYATA

Cilt 2 , Sayı 2 , 2021 , Sayfalar 75 - 84

Konular:Mühendislik

Anahtar Kelimeler:Avocado,Surface roughness,Shore D hardness

Özet: Avokado ahşabı; ev yapımında, hafif inşaatlarda, mobilya endüstrisinde, dolap, tarım aletleri ve müzik aletleri yapımında, oymacılıkta, heykel yapımında, küreklerde, kalem ve fırça tutacağı gibi küçük eşyaların yapımında kullanılmaktadır. Bu çalışmada, avokado (Persea americana Mill.) odununun farklı numaralı zımparalar (80, 100, 120 ve 150) ile zımparalandıktan sonra elde edilen yüzeylerde yüzey pürüzlülüğü parametreleri (Rz, Ra ve Rq) ve shore D sertlik değeri araştırılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre; Ra parametresi 80 numaralı zımparada 5,876 µm, 100 numaralı zımparada 4,802 µm, 120 numaralı zımparada 3,657 µm ve 150 numaralı zımparada 2,720 µm olarak elde edilirken, shore D sertlik değeri 50,77 olarak bulunmuştur. Zımpara numarasının artması ile yüzey pürüzlülüğü parametrelerinin azaldığı belirlenmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Avokado (Persea americana Mill.) Odununda Yüzey Pürüzlülüğü Parametrelerinin ve Shore D Sertlik Değerinin Araştırılması}, volume={2}, number={75–84}, publisher={İleri Mühendislik Çalışmaları ve Teknolojileri Dergisi}, author={Mutlu TÜRK,Ümit AYATA}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Mutlu TÜRK,Ümit AYATA. (2021). Avokado (Persea americana Mill.) Odununda Yüzey Pürüzlülüğü Parametrelerinin ve Shore D Sertlik Değerinin Araştırılması (Vol. 2). Vol. 2. İleri Mühendislik Çalışmaları ve Teknolojileri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Mutlu TÜRK,Ümit AYATA. Avokado (Persea Americana Mill.) Odununda Yüzey Pürüzlülüğü Parametrelerinin ve Shore D Sertlik Değerinin Araştırılması. no. 75–84, İleri Mühendislik Çalışmaları ve Teknolojileri Dergisi, 2021.