Doğuş Üniversitesi Dergisi

Doğuş Üniversitesi Dergisi

Benim Adım Kırmızı’da Doğu ile Batı, Geçmiş ile Günümüz Arasında Diyalog Arayışları

Yazarlar: Özlem UZUNDEMİR

Cilt 2 , Sayı 1 , 2001 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Postmodern Üstkurmaca,Doğu Batı Karşıtlığı,Orhan Pamuk

Özet: Son yıllarda sayısı gittikçe artan tarih romanının en yeni örneklerinden olan Orhan Pamuk’un son romanı Benim Adım Kırmızı 16. yüzyıl Osmanlı nakkaşlarını konu edinen bir cinayet ve aşk romanı olma özelliklerini de taşımaktadır. Pamuk bu romanında 16. yüzyıl Osmanlı sanatçıları ile 20. yüzyıl Türk okuru arasında bir diyalog kurmayı amaçlar. Yazar aynı zamanda romanın postmodern üstkurmaca yapısıyla Doğu ve Batı arasında bir köprü kurmayı da ister. Bu makalenin amacı, Pamuk’un Benim Adım Kırmızı’da Doğu sanatını Batılı yazım tekniklerini kullanarak sunduğunu incelemektir. Bu amaç doğrultusunda bu yazıda önce nakkaşların Doğu-Batı sanatlarının biçim farklılıklarını ortaya koyan tartışmaları ele alınacak, sonra da romanın yapısı incelenecektir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2001, title={Benim Adım Kırmızı’da Doğu ile Batı, Geçmiş ile Günümüz Arasında Diyalog Arayışları}, volume={2}, publisher={Doğuş Üniversitesi Dergisi}, author={Özlem UZUNDEMİR}, year={2001} }
APA
KOPYALA
Özlem UZUNDEMİR. (2001). Benim Adım Kırmızı’da Doğu ile Batı, Geçmiş ile Günümüz Arasında Diyalog Arayışları (Vol. 2). Vol. 2. Doğuş Üniversitesi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Özlem UZUNDEMİR. Benim Adım Kırmızı’da Doğu Ile Batı, Geçmiş Ile Günümüz Arasında Diyalog Arayışları. no., Doğuş Üniversitesi Dergisi, 2001.