Doğuş Üniversitesi Dergisi

Doğuş Üniversitesi Dergisi

Çalışma Sermaye Yönetiminin Firma Karlılığı Üzerine Etkisi: Panel Veri Analizi

Yazarlar: Rıdvan KESKİN, Füsun GÖKALP

Cilt 17 , Sayı 1 , 2016 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Çalışma Sermayesi Yönetimi,Kârlılık,Aktif Kârlılığı,Gıda ve İçecek Sektörü,Panel Veri Analizi

Özet: Bu çalışmanın amacı çalışma sermayesinin firma kârlılığı üzerine etkisinin var olup olmadığı, etkisi varsa, bu etkinin ne yönde olduğunu panel veri analizi yöntemi yardımıyla araştırmaktır. Çalışmada 2009-2013 dönemine ait Borsa İstanbul’da gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren firmalara ait panel veri seti kullanılmıştır. Çalışmanın sonuçları, nakit dönüş süresinin firma kârlılığı üzerinde negatif ama istatistiki olarak anlamlı olmayan bir etkisinin olduğunu göstermiştir. Ayrıca alacak tahsil süresi ve cari oranın firma kârlılığı üzerinde anlamlı ve negatif bir etkisinin olduğu bulunmuştur. Bu sonuçlar finans yöneticilerinin firma kârlılığını, çalışma sermayesini etkin bir şekilde yönetmeleri sonucunda arttırabileceklerini göstermiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2016, title={Çalışma Sermaye Yönetiminin Firma Karlılığı Üzerine Etkisi: Panel Veri Analizi}, volume={17}, publisher={Doğuş Üniversitesi Dergisi}, author={Rıdvan KESKİN, Füsun GÖKALP}, year={2016} }
APA
KOPYALA
Rıdvan KESKİN, Füsun GÖKALP. (2016). Çalışma Sermaye Yönetiminin Firma Karlılığı Üzerine Etkisi: Panel Veri Analizi (Vol. 17). Vol. 17. Doğuş Üniversitesi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Rıdvan KESKİN, Füsun GÖKALP. Çalışma Sermaye Yönetiminin Firma Karlılığı Üzerine Etkisi: Panel Veri Analizi. no., Doğuş Üniversitesi Dergisi, 2016.