Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi

Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi

HAYVANSAL KAYNAKLI PROTEİN TAKVİYELERİ VE HELAL GIDA AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yazarlar: Sena Nur TANYILDIZ, Hatice YILDIRIM, Mustafa YAMAN

Cilt 3 , Sayı 2 , 2021 , Sayfalar 38 - 46

Konular:Gıda Bilimi ve Teknolojisi

DOI:10.51973/head.1034621

Anahtar Kelimeler:Hayvansal,Helal,Protein,Supplement/besin takviyesi.,Hayvansal,Helal,Protein,Supplement/besin takviyesi.

Özet: Proteinler günlük beslenme örüntüsü içerisinde yer alan temel besinlerden birisidir. Bireylerin günlük protein gereksinimi ise çok çeşitli değişkenlerle ilişkilidir. Örneğin, sporcularda protein gereksinimi yüksektir. Sporcu veya normal bireylerdeki bu gereksinimin karşılanması için günlük beslenmeye ek olarak bazı protein supplementleri/besin takviyeleri de kullanılabilmektedir. Bu supplementler; hayvansal, bitkisel ya da mikrobiyal kaynaklı olabilmektedir. Bunların arasında da hayvansal kaynaklı kolajen ve türevleri ayrı bir öneme sahiptir. Genel olarak bireylerin protein supplementlerini tercih sebepleri farklı olabilmekte ve tüketiciler, burada birçok faktörden etkilenmektedirler. Özellikle, dini inançlar bu açıdan en önemli faktörler arasında sayılmakta ve özellikle gıda veya supplement seçimi ve/veya tüketimini doğrudan etkilemektedir. Diğer inançlarda olduğu gibi İslam dininde de gıda maddesi seçimini etkileyen temel esaslar bulunmakta ve burada da helal ya da haram kavramları belirleyici olmaktadır. Bu derleme çalışmasında, hayvansal kaynaklı protein supplementleri/besin takviyeleri ile bunların helallik açısından değerlendirilmesi amaçlanmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={HAYVANSAL KAYNAKLI PROTEİN TAKVİYELERİ VE HELAL GIDA AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ}, volume={3}, number={38–46}, publisher={Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi}, author={Sena Nur TANYILDIZ,Hatice YILDIRIM,Mustafa YAMAN}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Sena Nur TANYILDIZ,Hatice YILDIRIM,Mustafa YAMAN. (2021). HAYVANSAL KAYNAKLI PROTEİN TAKVİYELERİ VE HELAL GIDA AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ (Vol. 3). Vol. 3. Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi.
MLA
KOPYALA
Sena Nur TANYILDIZ,Hatice YILDIRIM,Mustafa YAMAN. HAYVANSAL KAYNAKLI PROTEİN TAKVİYELERİ VE HELAL GIDA AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. no. 38–46, Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi, 2021.