Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi

Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi

FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİM ÇERÇEVESİNDE HELAL-HARAM KONUSU

Yazarlar: Tahsin ÖZER, Ali İHSAN

Cilt 3 , Sayı 1 , 2021 , Sayfalar 43 - 49

Konular:İlahiyat

DOI:10.51973/head.917285

Anahtar Kelimeler:Helal-Haram,Helal sertifikası,Gıda

Özet: Yenilen ve içilen gıdalar; insanın beden ve ruh sağlığını, sosyal hayatını, dini yaşamını ve ibadetini etkileyebilmektedir. Ancak, yalnızca sağlıklı beslenmenin temini için resmi gıda mevzuatları ve standartlar geliştirilirken, gıdaların helal ve tayyip olma özelliğine bu mevzuatlarda yer verilmemiştir. Genel anlamda maddeler fiziksel ve kimyasal değişimler yapabilmektedirler. Fiziksel değişime uğrayan maddenin kimyasal yapısı aynı kalmaktadır. Fakat kimyasal değişime uğrayan maddelerin kimyasal yapısı da değişmektedir. Kimyasal yapısı değişime uğrayan maddenin özellikleri de değişebilmektedir. Kimyasal değişim sonucu oluşan yeni madde, değişim öncesinde maddenin sahip olduğu özelliğin tam zıddı bir özellik de kazanabilir. İslam dinine göre, gıdaların kalitesi, üretim süreci ve üretimden sonraki maruz kaldığı süreçte dini hükümlere riayet çok büyük önem arz etmektedir. Bu açıdan helal hassasiyeti olan bireylerin taleplerinin karşılanması bakımından Helal Belgelendirme faaliyeti önem arz etmektedir. Bu çalışmada, helal hassasiyeti olan bireylerin kullanacakları tüketim maddelerinde arayacakları özellikler ile dikkat edilmesi gereken bazı hususlar ele alınmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİM ÇERÇEVESİNDE HELAL-HARAM KONUSU}, volume={3}, number={43–49}, publisher={Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi}, author={Tahsin ÖZER,Ali İHSAN}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Tahsin ÖZER,Ali İHSAN. (2021). FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİM ÇERÇEVESİNDE HELAL-HARAM KONUSU (Vol. 3). Vol. 3. Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi.
MLA
KOPYALA
Tahsin ÖZER,Ali İHSAN. FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİM ÇERÇEVESİNDE HELAL-HARAM KONUSU. no. 43–49, Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi, 2021.