GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism Recreation and Sports Sciences

GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism Recreation and Sports Sciences

Türk Turistlerin Temalı Restoran Deneyimleri: Lviv (Ukrayna) Örneği

Yazarlar: ["Suat AKYÜREK"]

Cilt - , Sayı Cilt: 6 Sayı: 1 , 2023 , Sayfalar -

Konular:-

DOI:10.53353/atrss.1207993

Anahtar Kelimeler:Temalı restoranlar,Turist deneyimi,Türk turistler,Restoran deneyimi,Ukrayna

Özet: Turizm endüstrisinin ayrılmaz bir parçası olan yiyecek ve içecek işletmeleri, turizm destinasyonlarında kritik roller oynamaktadır. Özellikle son yıllarda turistik mekanlarda deneyimsel ürün sunumlarının öneminin artması, turistlerin beklentilerini karşılamaya yönelik farklı yiyecek ve içecek konseptleri üreten işletmelerin ortaya çıkmasını teşvik etmiştir. Bu iş türlerinden biri de temalı restoranlardır. Bu çalışma, Ukrayna'nın Lviv şehrinde faaliyet gösteren temalı restoranlarda hizmet veren Türk turistlerin deneyimlerini belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla veri kaynağı olarak e-derlemeler ve katılımcı gözlem notları kullanılmıştır. Araştırma bulguları, temalı restoranları ziyaret eden turistlerin unutulmaz deneyimlerini şekillendiren beş temayı ortaya çıkarmıştır. Bunlar atmosfer, eğlence, personel, duygular ve duyulardır. Araştırma bulgularına göre temalı restoranlarda turistlerin tekrar ziyaret etme, tavsiye etme ve daha fazla ödeme yapma gibi olumlu davranışsal niyetlere sahip oldukları gözlemlenirken, bu restoranlarda deneyimlerini olumsuz yönde etkileyen bazı olumsuz faktörler tespit edilmiştir. Araştırmanın sonuç bölümünde teori ve uygulamaya yönelik öneriler geliştirilmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
APA
KOPYALA
MLA
KOPYALA