Teknik Bilimler Dergisi

Teknik Bilimler Dergisi

An Overview of Amylase Production by Solid State Fermantation (SSF) since 2010

Yazarlar: Melike YILDIRIM AKATIN

Cilt 9 , Sayı 1 , 2019 , Sayfalar 1 - 7

Konular:Mühendislik

Anahtar Kelimeler:Fungal Amilazlar,Bakteriyal Amilazlar,Katı Faz Fermentasyonu

Özet: Amilazlar amiloz ve amilopektin polimerlerinde glikozidik bağlar üzerinde etki gösteren enzimlerdir. Gıda, tekstil, kağıt, farmasötik, kozmetik, deterjan gibi birçok alanda kullanılırlar ve dünya enzim pazarının yaklaşık %25’ini oluştururlar. Ayrıca klinik alanlarda ve ilaç sanayinde kullanım alanlarına sahiptirler. Doğada yaygın olarak dağılmış olsa da, özellikle mikrobiyal enzimler çok çeşitli endüstriyel uygulamalara sahiptir. Mikrobiyal enzimler, esas olarak batık fermantasyon (SmF) ve katı faz fermantasyon (SSF) yöntemleri ile üretilir. Ancak, sentetik medyanın içeriğinden dolayı SmF oldukça pahalı bir yöntemdir. SSF’de tarımsal yan ürünlerin kullanımı maliyetini düşürür ve bu tekniği oldukça çekici bir hale getirir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={An Overview of Amylase Production by Solid State Fermantation (SSF) since 2010}, volume={9}, number={1–7}, publisher={Teknik Bilimler Dergisi}, author={Melike YILDIRIM AKATIN}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Melike YILDIRIM AKATIN. (2019). An Overview of Amylase Production by Solid State Fermantation (SSF) since 2010 (Vol. 9). Vol. 9. Teknik Bilimler Dergisi.
MLA
KOPYALA
Melike YILDIRIM AKATIN. An Overview of Amylase Production by Solid State Fermantation (SSF) since 2010. no. 1–7, Teknik Bilimler Dergisi, 2019.