Uluslararası Tarım Araştırmalarında Yenilikçi Yaklaşımlar Dergisi

Uluslararası Tarım Araştırmalarında Yenilikçi Yaklaşımlar Dergisi

Production of Trichoderma harzianum (127a and 127b) spores by Fermentation (LF and SSF)

Yazarlar: Almı Hiba, Dehimat Laid, Zaki Omrane, Ahmed Sabri , Philipe Thonart

Cilt 3 , Sayı 3 , 2019 , Sayfalar 376-384

Konular:-

DOI:10.29329/ijiaar.2019.206.3

Anahtar Kelimeler:Trichoderma harzianum,Liquid fermentation,Solid-state fermentation,Wheat Bran

Özet: In order to produce a bio fungicide, two strains of Trichoderma harzianum (127a and 127b) were used.The results revealed that the mycelium multiplication of Trichoderma harzianum (127a and 127b) strains in liquid fermentation yielded a good mycelial mass (106 cells / ml), or the optimal conditions are a pH 5, a temperature of 30° C, and a medium of culture made of Malt extract and yeast extract. However, the more or less unfavorable conditions for the development of mycelium (FMS) favored the appearance of the spore form of our two antagonistic strains, which resulted in a smooth greenish powder at the end of the fermentation, on a solid medium.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Production of Trichoderma harzianum (127a and 127b) spores by Fermentation (LF and SSF)}, volume={3}, number={376–384}, publisher={Uluslararası Tarım Araştırmalarında Yenilikçi Yaklaşımlar Dergisi}, author={Almı Hiba, Dehimat Laid, Zaki Omrane, Ahmed Sabri , Philipe Thonart}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Almı Hiba, Dehimat Laid, Zaki Omrane, Ahmed Sabri , Philipe Thonart. (2019). Production of Trichoderma harzianum (127a and 127b) spores by Fermentation (LF and SSF) (Vol. 3). Vol. 3. Uluslararası Tarım Araştırmalarında Yenilikçi Yaklaşımlar Dergisi.
MLA
KOPYALA
Almı Hiba, Dehimat Laid, Zaki Omrane, Ahmed Sabri , Philipe Thonart. Production of Trichoderma Harzianum (127a and 127b) Spores by Fermentation (LF and SSF). no. 376–384, Uluslararası Tarım Araştırmalarında Yenilikçi Yaklaşımlar Dergisi, 2019.