International Journal of Agricultural and Natural Sciences

International Journal of Agricultural and Natural Sciences

Üretcden Tüketcye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardak Kayıplar ve Önleme Yolları

Yazarlar: Ahmet Erhan ÖZDEMIR, Elif ÇANDIR, Ömür DÜNDAR, Ramazan DİLBAZ

Cilt 2 , Sayı 1 , 2009 , Sayfalar 165-168

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Elma,Üretici,Tüketici,Kayıplar,Derim,Kalite

Özet: Ülkemizde üretilen bahçe ürünlerinin yapılan tahminlere göre yaklaşık %10-30’u üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar bozulup, atılmaktadır. Yıllık elma üretimimiz düşünülürse, bu kaybın miktarı oldukça önemli bir değere ulaşmaktadır. Bu derlemede, bugüne kadar ülkemizde yaş meyve ve sebzelerdeki kayıplar, özellikle elma konusunda yapılan çalışmalar ve saptanan bulgular ve bu kayıpları önleme konusunda öneriler verilmiştir. Kayıpların önemli bir kısmının derim sırasında olduğu belirlenmiştir


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2009, title={Üretcden Tüketcye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardak Kayıplar ve Önleme Yolları}, volume={2}, number={165–168}, publisher={International Journal of Agricultural and Natural Sciences}, author={Ahmet Erhan ÖZDEMIR, Elif ÇANDIR, Ömür DÜNDAR, Ramazan DİLBAZ}, year={2009} }
APA
KOPYALA
Ahmet Erhan ÖZDEMIR, Elif ÇANDIR, Ömür DÜNDAR, Ramazan DİLBAZ. (2009). Üretcden Tüketcye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardak Kayıplar ve Önleme Yolları (Vol. 2). Vol. 2. International Journal of Agricultural and Natural Sciences.
MLA
KOPYALA
Ahmet Erhan ÖZDEMIR, Elif ÇANDIR, Ömür DÜNDAR, Ramazan DİLBAZ. Üretcden Tüketcye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardak Kayıplar ve Önleme Yolları. no. 165–168, International Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2009.