International Journal of Agricultural and Natural Sciences

International Journal of Agricultural and Natural Sciences

Elmada Fizyolojik Bozukluklar

Yazarlar: Fatih ŞEN, Ali İSLAM, Saadet KOÇAK, İsmail KARAÇALI

Cilt 2 , Sayı 1 , 2009 , Sayfalar 121-126

Konular:

Anahtar Kelimeler:Malus communis L.,Acıbenek,Kabuk yanıklığı,Paslanma,Depolama

Özet: Ülkemiz, 65 milyon ton’luk dünya elma üretiminde 3 milyon ton ile 4. sırada yer almaktadır. Türkiye, üretilen elmanın % 0,3-0,4’lik kısmı ihraç etmektedir. Bu çalışmada ülkemiz açısından önem arz eden elma meyvesinde hasat öncesi ve hasat sonrası görülen önemli fizyolojik bozukluklar (kabuk yanıklığı, acı benek, iç sulanması, meyve eti kahverengileşmesi, karbondioksit (CO2) zararı, düşük oksijen (O2) zararı, güneş yanıklığı, çatlamalar, paslanma) hakkında çalışmalar derlenmiştir. Bozuklukların oluşma nedenleri ve belirtileri açıklanmış ve bu bozukluklara hassa çeşitler vurgulanmıştır. Ayrıca, bozuklukların önlenmesi ve tespiti ile ilgili uygulamalar üzerinde de durulmuştur. Sonuçta hasat öncesi ve sonrası fizyolojik bozuklukların azaltılması veya önlenmesi hakkında alınabilecek tedbirler sıralanarak önerilerde bulunulmuştur.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2009, title={Elmada Fizyolojik Bozukluklar}, volume={2}, number={121–126}, publisher={International Journal of Agricultural and Natural Sciences}, author={Fatih ŞEN, Ali İSLAM, Saadet KOÇAK, İsmail KARAÇALI}, year={2009} }
APA
KOPYALA
Fatih ŞEN, Ali İSLAM, Saadet KOÇAK, İsmail KARAÇALI. (2009). Elmada Fizyolojik Bozukluklar (Vol. 2). Vol. 2. International Journal of Agricultural and Natural Sciences.
MLA
KOPYALA
Fatih ŞEN, Ali İSLAM, Saadet KOÇAK, İsmail KARAÇALI. Elmada Fizyolojik Bozukluklar. no. 121–126, International Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2009.