International Journal of Agricultural and Natural Sciences
Yazarlar: Ahmet Erhan ÖZDEMIR, Elif ÇANDIR, Ömür DÜNDAR, Ramazan DİLBAZ
Konular:
Anahtar Kelimeler:Elma,Üretici,Tüketici,Kayıplar,Derim,Kalite
Özet: Ülkemizde üretilen bahçe ürünlerinin yapılan tahminlere göre yaklaşık %10-30’u üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar bozulup, atılmaktadır. Yıllık elma üretimimiz düşünülürse, bu kaybın miktarı oldukça önemli bir değere ulaşmaktadır. Bu derlemede, bugüne kadar ülkemizde yaş meyve ve sebzelerdeki kayıplar, özellikle elma konusunda yapılan çalışmalar ve saptanan bulgular ve bu kayıpları önleme konusunda öneriler verilmiştir. Kayıpların önemli bir kısmının derim sırasında olduğu belirlenmiştir