International Journal of Agricultural and Natural Sciences

International Journal of Agricultural and Natural Sciences

Elma, Sağlık ve Kültür

Yazarlar: Saime KÜÇÜKKÖMÜRLER, Saime KÜÇÜKKÖMÜRLER, Suzan Şeren KARAKUŞ

Cilt 2 , Sayı 1 , 2009 , Sayfalar 183-186

Konular:

Anahtar Kelimeler:Elma,Kültür,Sağlık,Fitokimyasal

Özet: Elma her mevsim bulunan, dayanıklı, ekonomik, lezzetli ve yaygın bir şekilde tüketilen bir meyvedir. Elma ile ilgili yapılan çalışmalar da elmada yer alan antioksidanların, fitokimyasalların ve posanın sağlık üzerine etkileri bilimsel olarak saptanmıştır. Araştırmalar da elma tüketiminin bazı kanser türleri, diyabet ve kardiyovasküler hastalıklar gibi hastalıkların görülme riskini düşürdüğü ve lipit oksidasyonunu azaltıcı etki gösterdiği ifade edilmektedir. Elmanın çok eski dönemlerden beri yaygın olarak kullanılması ve sağlık üzerine olumlu katkılarından dolayı elma sözel kültürde de yerini almıştır. Bu çalışmada elmanın kullanım alanları, sözel kültürdeki yeri, besin değeri ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeye olan katkıları yer almaktadır


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2009, title={Elma, Sağlık ve Kültür}, volume={2}, number={183–186}, publisher={International Journal of Agricultural and Natural Sciences}, author={Saime KÜÇÜKKÖMÜRLER, Saime KÜÇÜKKÖMÜRLER, Suzan Şeren KARAKUŞ}, year={2009} }
APA
KOPYALA
Saime KÜÇÜKKÖMÜRLER, Saime KÜÇÜKKÖMÜRLER, Suzan Şeren KARAKUŞ. (2009). Elma, Sağlık ve Kültür (Vol. 2). Vol. 2. International Journal of Agricultural and Natural Sciences.
MLA
KOPYALA
Saime KÜÇÜKKÖMÜRLER, Saime KÜÇÜKKÖMÜRLER, Suzan Şeren KARAKUŞ. Elma, Sağlık ve Kültür. no. 183–186, International Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2009.