International Journal of Agricultural and Natural Sciences

International Journal of Agricultural and Natural Sciences

Kalsyum Klort Uygulamasının ‘Amasya’ (Msket) Elma Çeşdnde Acı Benek Oluşumu Üzerne Etkisi

Yazarlar: Yusuf YANAR, Resul GERÇEKÇİOĞLU

Cilt 2 , Sayı 2 , 2009 , Sayfalar 111-113

Konular:

Anahtar Kelimeler:Misket,Acı benek,Kalsiyum

Özet: Bu çalışma ‘Amasya’ misket elma çeşidinin meyve kalitesi ve acı benek hastalığı üzerine dört farklı kalsiyum klorit dozunun etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Dört farklı kalsiyum klorit dozu (100 g, 300 g, 500 g, ve 700 g/ 100 lt su) ve kontrol olarak su üç tekerrürlü olarak meyve bağlama ve bir ay sonra olmak üzere iki kez uygulanmıştır. Meyveler hasad edildikten sonra oda sıcaklığında depolanmıştır. Acı benek oranları ve meyve kalite parametreleri (suda çözünebilir kuru madde, pH, sertlik vb) belirlenmiştir. Kuru madde miktarı ve sertlik açısından kalsiyum uygulamaları ve kontrol arasındaki fark istatistiki olarak önemsiz bulunmuştur. Fakat kontroldeki ağırlık kaybı kalsiyum klorit uygulamalarından istatistiki olarak önemli düzeyde fazla olmuştur. Yine kontroldeki acı benek oranı (%28) kalsiyum klorit uygulanan meyvelerden (%12) daha yüksek olmuştur. Mevcut çalışma sonuçlarına göre üretim döneminde yapılan kalsiyum klorit uygulaması acı benek oranını azaltmakta ve meyve kalitesini artırmaktadır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2009, title={Kalsi̇yum Klori̇t Uygulamasının ‘Amasya’ (Mi̇sket) Elma Çeşi̇di̇nde Acı Benek Oluşumu Üzeri̇ne Etkisi}, volume={2}, number={111–113}, publisher={International Journal of Agricultural and Natural Sciences}, author={Yusuf YANAR, Resul GERÇEKÇİOĞLU}, year={2009} }
APA
KOPYALA
Yusuf YANAR, Resul GERÇEKÇİOĞLU. (2009). Kalsi̇yum Klori̇t Uygulamasının ‘Amasya’ (Mi̇sket) Elma Çeşi̇di̇nde Acı Benek Oluşumu Üzeri̇ne Etkisi (Vol. 2). Vol. 2. International Journal of Agricultural and Natural Sciences.
MLA
KOPYALA
Yusuf YANAR, Resul GERÇEKÇİOĞLU. Kalsi̇yum Klori̇t Uygulamasının ‘Amasya’ (Mi̇sket) Elma Çeşi̇di̇nde Acı Benek Oluşumu Üzeri̇ne Etkisi. no. 111–113, International Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2009.