International Journal of Agricultural and Natural Sciences
Yazarlar: Seydi AYDOĞAN, Mehmet ŞAHİN, Aysun GÖÇMEN AKÇACIK, Yüksel KAYA, İbrahim KARA, Musa TÜRKÖZ, Mevlüt AKÇURA
Konular:
Anahtar Kelimeler:Makarnalık buğday,Verim,Kalite
Özet: Bu araştırma 2006-2007 ve 2007-2008 yetiştirme döneminde bazı makarnalık buğday çeşitlerinin kuru ve sulu koşullarda performanslarını tespit etmek amacıyla Konya merkez lokasyonunda yürütülmüştür. Kuru koşullarda Kızıltan-91, Kunduru-1149, Mirzabey-2000 ve Altıntaş çeşitleri, sulu koşullarda ise Meram-2002, Kümbet-2000, Yelken-2000, Ç-1252 ve Selçuklu-97 çeşitleri kullanılmıştır. Kuru koşullarda tane verimi 240.80-364.42 kg/da, bin tane ağırlığı 36.08-38.00 gr, protein oranı % 15.79-16.54, mini SDS 6.25-7.12 ml, renk değeri (b) 17.65-20.29 aralıklarında değişmiştir. Sulu koşullarda tane verimi 337.96-465.11 kg/da, bin tane ağırlığı 33.45-40.14 gr, protein oranı %16.16-17.05, mini SDS 5.37-6.97 ml ve renk değeri (b) 16.94-20.04 aralıklarında değişmiştir.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.