International Journal of Agricultural and Natural Sciences

International Journal of Agricultural and Natural Sciences

Türkiye`nin Farklı Bölgelerindeki Çeşitli Tarımsal Ürün Maliyetlerinin ve Etkileyen Unsurların Karşılaştırmalı Değerlendirmesi

Yazarlar: Erol ÖZKAN, Başak AYDIN

Cilt 5 , Sayı 1 , 2012 , Sayfalar 134-138

Konular:

Anahtar Kelimeler:Buğday,Ayçiçeği,Şeker pancarı,Mısır,Pamuk,Maliyet,Bölge,Türkiye.

Özet: Bu makalede Türkiye`de Trakya, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı, Orta Anadolu, Ege bölgeleri ile GAP bölgesindeki bazı bitkisel ürünlerin üretim maliyetleri ve giderleri ele alınarak, karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiştir. Çalışmanın asıl materyalini Kırklareli, Tokat, Konya, Menemen, Şanlıurfa Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitülerinde yürütülen maliyet çalışmalarına dayalı yıllar itibariyle güncellenmiş veriler oluşturmuştur. Çalışma kapsamında buğday, şeker pancarı, ayçiçeği, mısır ve pamuk ürünleri değerlendirmeye alınmıştır. Bu ürünler için bölgeler veya yöreler için 2009-2010 yılları üretim maliyetleri incelenerek, farklılıklar ya da ayrışan noktalar ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bölgeler arasındaki üretim maliyeti farklılıklarının nedenleri ve bunu yaratan unsurlar incelenerek çözümler ve öneriler getirilmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2012, title={Türkiye`nin Farklı Bölgelerindeki Çeşitli Tarımsal Ürün Maliyetlerinin ve Etkileyen Unsurların Karşılaştırmalı Değerlendirmesi}, volume={5}, number={134–138}, publisher={International Journal of Agricultural and Natural Sciences}, author={Erol ÖZKAN, Başak AYDIN}, year={2012} }
APA
KOPYALA
Erol ÖZKAN, Başak AYDIN. (2012). Türkiye`nin Farklı Bölgelerindeki Çeşitli Tarımsal Ürün Maliyetlerinin ve Etkileyen Unsurların Karşılaştırmalı Değerlendirmesi (Vol. 5). Vol. 5. International Journal of Agricultural and Natural Sciences.
MLA
KOPYALA
Erol ÖZKAN, Başak AYDIN. Türkiye`nin Farklı Bölgelerindeki Çeşitli Tarımsal Ürün Maliyetlerinin ve Etkileyen Unsurların Karşılaştırmalı Değerlendirmesi. no. 134–138, International Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2012.