International Journal of Agricultural and Natural Sciences

International Journal of Agricultural and Natural Sciences

Arpa, Fiğ ve Karışım Ekimine Uygulanan Bakterinin (Rhizobium leguminosarum L.) Biyolojik Verim ve Kalite Değerlerine Etkisinin Araştırılması

Yazarlar: Burak UZUN, Leyla İDİKUT

Cilt 5 , Sayı 2 , 2012 , Sayfalar 156-160

Konular:

Anahtar Kelimeler:Bakteri,Rhizobium,Arpa(Hordeum vulgare L.),Fiğ (Vicia sativa L.),Biyolojik verim

Özet: Bu çalışma, Kahramanmaraş koşullarında 2010 - 2011 tahıl yetiştirme sezonunda, arpa (Hordeum vulgare L.) ve adi fiğ (Vicia sativa L.) bitkileri saf ve %50 karışımlarına, bakteri (Rhizobium leguminosarum L.) ve bakterisiz uygulama yapılarak yürütülmüştür. Araştırmada; yeşil ve kuru ot verimi (kg da-1), biyolojik verim (kg da-1), ADF ve NDF oranı (%), ham protein ve kuru madde oranları (%) incelenmiştir. Bakteri aşılaması sadece kuru madde oranında istatistiki olarak önemli olduğu, diğer özelliklerde ise bitkilerin ot verimini ve kalite içeriklerini arttırdığı, fakat önemsiz olduğu kaydedilmiştir. Araştırmada incelenen ve istatistiki olarak önemli olan özelliklerden, en yüksek kuru ot verimi (708.7 kg da-1) saf arpa ekimden, biyolojik verim (1991.2 kg da-1) karışım ekim sisteminden, ham protein oranı (% 23.93) saf fiğ ekiminden, kuru madde oranı (% 88.56) karışım ekiminden elde edilmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2012, title={Arpa, Fiğ ve Karışım Ekimine Uygulanan Bakterinin (Rhizobium leguminosarum L.) Biyolojik Verim ve Kalite Değerlerine Etkisinin Araştırılması}, volume={5}, number={156–160}, publisher={International Journal of Agricultural and Natural Sciences}, author={Burak UZUN, Leyla İDİKUT}, year={2012} }
APA
KOPYALA
Burak UZUN, Leyla İDİKUT. (2012). Arpa, Fiğ ve Karışım Ekimine Uygulanan Bakterinin (Rhizobium leguminosarum L.) Biyolojik Verim ve Kalite Değerlerine Etkisinin Araştırılması (Vol. 5). Vol. 5. International Journal of Agricultural and Natural Sciences.
MLA
KOPYALA
Burak UZUN, Leyla İDİKUT. Arpa, Fiğ ve Karışım Ekimine Uygulanan Bakterinin (Rhizobium Leguminosarum L.) Biyolojik Verim ve Kalite Değerlerine Etkisinin Araştırılması. no. 156–160, International Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2012.