International Journal of Agricultural and Natural Sciences

International Journal of Agricultural and Natural Sciences

Isparta Koşullarında Bazı Sofralık Üzüm Çeşitleri İçin En Uygun Terbiye Şekillerinin Belirlenmesi

Yazarlar: Zehra BABALIK, Emine Sema ÇETİN, Filiz HALLAÇ TÜRK, Nilgün GÖKTÜRK BAYDAR

Cilt 6 , Sayı 1 , 2013 , Sayfalar 101-106

Konular:

Anahtar Kelimeler:Üzüm,Terbiye şekilleri,Isparta,Verim,Kalite,Büyüme ve gelişme.

Özet: Bu araştırma Isparta koşullarında Kober 5 BB anacı üzerine aşılı sofralık üzüm çeşitlerinden Italia, Hafızali ve Kozak Beyazı üzüm çeşitleri için en uygun terbiye şekillerinin belirlenmesi için gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla Çift Kollu Guyot, Çift Kollu Kordon, LenzMoser terbiye şekilleri ile T+Çift Kollu Guyotkombinasyonunun asmaların büyüme ve verimi ile üzümlerin kalitesine olan etkileri değerlendirilmiştir. Bu araştırmada elde edilen sonuçlara göre, Isparta koşullarında geçci Kozak beyazı ile ortageçciItalia ve Hafızali çeşitleri için Çift Kollu Guyot terbiye şekli ile T+Çift Kollu Guyotkombinasyonu en uygun terbiye sistemleri olduğu tespit edilmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2013, title={Isparta Koşullarında Bazı Sofralık Üzüm Çeşitleri İçin En Uygun Terbiye Şekillerinin Belirlenmesi}, volume={6}, number={101–106}, publisher={International Journal of Agricultural and Natural Sciences}, author={Zehra BABALIK, Emine Sema ÇETİN, Filiz HALLAÇ TÜRK, Nilgün GÖKTÜRK BAYDAR}, year={2013} }
APA
KOPYALA
Zehra BABALIK, Emine Sema ÇETİN, Filiz HALLAÇ TÜRK, Nilgün GÖKTÜRK BAYDAR. (2013). Isparta Koşullarında Bazı Sofralık Üzüm Çeşitleri İçin En Uygun Terbiye Şekillerinin Belirlenmesi (Vol. 6). Vol. 6. International Journal of Agricultural and Natural Sciences.
MLA
KOPYALA
Zehra BABALIK, Emine Sema ÇETİN, Filiz HALLAÇ TÜRK, Nilgün GÖKTÜRK BAYDAR. Isparta Koşullarında Bazı Sofralık Üzüm Çeşitleri İçin En Uygun Terbiye Şekillerinin Belirlenmesi. no. 101–106, International Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2013.