International Journal of Agricultural and Natural Sciences

International Journal of Agricultural and Natural Sciences

Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonları

Yazarlar: Hasan AY

Cilt 6 , Sayı 1 , 2013 , Sayfalar 151-154

Konular:

Anahtar Kelimeler:Makarnalık buğday,Kara pas,Enfeksiyon katsayısı,Dayanıklı,Hassas

Özet: Bu çalışma 2009-2010 yılları arasında Adana'da 46 makarnalık buğday çeşidi ile yürütülmüştür. Her iki yılda da yapay olarak kara pas inokulasyonu yapılmayıp sadece tabii ortamda bulunan kara pas ırklarının makarnalık buğdayda yaptığı epidemiler göz önüne alınarak değerlendirmeler yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre 2009 yılında 29 makarnalık buğday çeşidinin kara pasa immun, 4 makarnalık buğday çeşidinin dayanıklı ve 9 makarnalık buğday çeşidinin orta dayanıklı, 4 makarnalık buğday çeşidinin orta hassas olduğu tespit edilmiştir. 2010 yılında 24 makarnalık buğday çeşidinin kara pasa immun, 1 makarnalık buğday çeşidinin kara pasa dayanıklı, 13 makarnalık buğday çeşidinin kara pasa orta dayanıklı ve 8 makarnalık buğday çeşidinin kara pasa orta derecede hassas tespit edilmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2013, title={Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonları}, volume={6}, number={151–154}, publisher={International Journal of Agricultural and Natural Sciences}, author={Hasan AY}, year={2013} }
APA
KOPYALA
Hasan AY. (2013). Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonları (Vol. 6). Vol. 6. International Journal of Agricultural and Natural Sciences.
MLA
KOPYALA
Hasan AY. Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonları. no. 151–154, International Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2013.