International Journal of Agricultural and Natural Sciences

International Journal of Agricultural and Natural Sciences

Sinop İli İncir Seleksiyonu

Yazarlar: Nilüfer AKSU USLU, Erol AYDIN, Ercan ER, Muharrem ÖZCAN

Cilt 1 , Sayı 2 , 2018 , Sayfalar 146-149

Konular:

Anahtar Kelimeler:Ficus carica,SÇKM,Meyve ağırlığı,Ostiol açıklığı,Meyve indeksi

Özet: Bu çalışma, 2013-2014 yıllarında Sinop ilinde “Karadeniz Bölgesi İncir Seleksiyonu” projesi kapsamında yürütülmüştür. Yapılan surveyler ile Sinop ilinden 17 adet incir genotipi selekte edilmiştir. Selekte edilen tiplerde pomolojik analizler yapılmıştır. Araştırma bulgularına göre ortalama meyve ağırlığı 37.22 g, ortalama meyve şekil indeksi 1.00 mm, suda çözünür kuru madde miktarı (SÇKM) %17 ve ostiol genişliği ise 3.62 mm olmuştur. Meyve kabuk rengi, mor rengi tonları ve sarı-yeşil renkte; meyve kabuğu soyulma durumu da kolay, orta ve zor olarak sınıflandırılmıştır. Genotipler tartılı derecelendirme metoduna göre, sofralık ve reçellik incirler olarak değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonuçlarına göre 57 AY 18 no’lu genotip sofralık, 57 GR 08 no’lu genotip ise hem sofralık hem de reçellik olarak değerlendirmeye uygun genotipler olarak bulunmuştur.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={Sinop İli İncir Seleksiyonu}, volume={1}, number={146–149}, publisher={International Journal of Agricultural and Natural Sciences}, author={Nilüfer AKSU USLU, Erol AYDIN, Ercan ER, Muharrem ÖZCAN}, year={2018} }
APA
KOPYALA
Nilüfer AKSU USLU, Erol AYDIN, Ercan ER, Muharrem ÖZCAN. (2018). Sinop İli İncir Seleksiyonu (Vol. 1). Vol. 1. International Journal of Agricultural and Natural Sciences.
MLA
KOPYALA
Nilüfer AKSU USLU, Erol AYDIN, Ercan ER, Muharrem ÖZCAN. Sinop İli İncir Seleksiyonu. no. 146–149, International Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2018.