Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi

Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi

Örgütsel Bağlılığın Örgütsel Etkililik Üzerinde Etkisi: Bir Değerlendirme

Yazarlar: Murat Ak

Cilt 1 , Sayı 3 , 2017 , Sayfalar 27-42

Konular:

Anahtar Kelimeler:Örgütsel Etkililik,Erimlilik,Rgütsel Bağlılık

Özet: Örgütsel bağlılık, son yıllarda işletme yazınında üzerinde durulan stratejik bir kavramdır. Etkileri ve nedensel sonuçları itibariyle hem çalışanlar hem örgütler için büyük önem taşımaktadır. Örgütler için örgütsel bağlılık önemlidir. Çünkü örgütler bağlılığı yüksek seviyede işgörenlere sahip ise hedeflerine daha hızlı ulaşabileceklerdir. Çalışanlar açısından da örgütsel bağlılık önem taşımaktadır. Çünkü bağlılığı yüksek işgörenler, yaptıkları işten ve örgütlerinden haz alacaklar, iş hayatlarında mutlu olabileceklerdir. Dolayısıyla örgütsel bağlılık, işgörenler ve örgütler için son derece önemli bir konudur. Örgütsel etkililik; verimlilik, etkinlik gibi kavramlar ile eş anlamlı kullanılabilen bir kavramdır. Örgütsel etkililik daha çok örgütün faaliyetlerini sürdürürken kaynakların ne derece etkin ve verimli kullandığı ile ilgili olmaktadır. Her örgüt için örgütsel etkililik önem taşımaktadır ve yüksek seviyede olması istenilmektedir. Örgütsel bağlılık ve örgütsel etkililik birbirleri ile yakın ilişkili kavramlardır. Çalışmada, örgütsel bağlılık ve örgütsel etkililik konuları değerlendirilmekte ve çalışanların örgütsel bağlılıklarının örgütsel etkililik üzerindeki etkisi teorik düzeyde açıklanmaktadır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={Örgütsel Bağlılığın Örgütsel Etkililik Üzerinde Etkisi: Bir Değerlendirme}, volume={1}, number={27–42}, publisher={Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi}, author={Murat Ak}, year={2017} }
APA
KOPYALA
Murat Ak. (2017). Örgütsel Bağlılığın Örgütsel Etkililik Üzerinde Etkisi: Bir Değerlendirme (Vol. 1). Vol. 1. Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi.
MLA
KOPYALA
Murat Ak. Örgütsel Bağlılığın Örgütsel Etkililik Üzerinde Etkisi: Bir Değerlendirme. no. 27–42, Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi, 2017.