Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi

Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi

Tarih Ve Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Epistemolojik İnançlarının Karşılaştırmalı Analizi

Yazarlar: Servet Üztemur, Erkan Dinç

Cilt 2 , Sayı 2 , 2018 , Sayfalar 41-64

Konular:

Anahtar Kelimeler:Epistomolojik inançlar,Arih öğretmen adayları,Osyal bilgiler öğretmen adayları,Arama modeli

Özet: Bu araştırmanın amacı tarih ve sosyal bilgiler öğretmen adaylarının epistemolojik inançlarını inceleyip karşılaştırmalı analizini yapmaktır. Tarama modeline göre desenlenen araştırmanın çalışma grubunu 2017-2018 öğretim yılında Gazi, Necmettin Erbakan ve Uşak Üniversitelerinde öğrenim gören ve kolay ulaşılabilir durum örneklemesi yöntemiyle seçilmiş 386 tarih ve sosyal bilgiler öğretmen adayı oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak “Epistemik İnanç Ölçeği” kullanılmıştır. Verilerin analizinde betimsel istatistikler, t-testi, tek yönlü varyans analizinden faydalanılmıştır. Tarih ve sosyal bilgiler öğretmen adaylarının epistemik inanç ölçeğinin her bir boyutundaki düzeyleri belirlenerek bu düzeylerin çeşitli değişkenlere göre anlamlı bir farklılık gösterip göstermediği incelenmiştir. Araştırma sonuçları epistemolojik inançların çok boyutlu yapısını ortaya koymakla birlikte tarih ve sosyal bilgiler öğretmen adaylarının epistemolojik inançlarının farklılaştığını göstermiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={Tarih Ve Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Epistemolojik İnançlarının Karşılaştırmalı Analizi}, volume={2}, number={41–64}, publisher={Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi}, author={Servet Üztemur, Erkan Dinç}, year={2018} }
APA
KOPYALA
Servet Üztemur, Erkan Dinç. (2018). Tarih Ve Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Epistemolojik İnançlarının Karşılaştırmalı Analizi (Vol. 2). Vol. 2. Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi.
MLA
KOPYALA
Servet Üztemur, Erkan Dinç. Tarih Ve Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Epistemolojik İnançlarının Karşılaştırmalı Analizi. no. 41–64, Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi, 2018.