Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi

Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi

Gastronomi turizmi ve Hatay lezzet rotası

Yazarlar: Neslihan ONUR

Cilt 3 , Sayı 2 , 2021 , Sayfalar 150 - 162

Konular:Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm

Anahtar Kelimeler:Gastronomi,Gastronomi Turizmi,Lezzet Rotası,Hatay.

Özet: İyi yemek yeme merakı olarak tanımlanan gastronomi; bilim olarak bir bölgeye ait yeme-içme kültürü ve davranışları olarak değerlendirilmektedir. Mutfak kültürü ve yiyecek-içeceklere ait uygulamalar da bu kapsamda ele alınmaktadır. Çeşitli amaçlarla seyahat eden turistler yeme-içme ihtiyacını karşılaması içinde bulunduğu faaliyetin vazgeçilmez parçasıdır. Turizm faaliyetinde yeme-içme ihtiyacı da zaman içerinde değişmiş ve farklı boyutlarıyla merak edilen, ilgi duyulan ve bizzat deneyimleme isteğine dönüşmüştür. Farklı lezzetler ve görünümlerdeki yiyecekleri yerinde tatma isteği ortaya çıkmıştır. Hatay bir destinasyon olarak tarihsel ve kültürel aynı zamanda mutfak kültürüne ait zenginliklerine sahiptir. Bu derleme çalışmasında bölgeye gelen turistlerin tadabilecekleri yiyecek ve içecekler ve gastronomik diğer ürünler hakkında bilgi sahibi olabilmesi açısından Hatay’a özgü lezzet rotalarının oluşturulmasına ışık tutulmakta ve önerilerde bulunulmaktadır. Bu sayede destinasyonda tüketilebilecek yiyecek ve içecek çeşitliliğinin vurgulanması ve turistlerce talep edilmesinde ve pazarlanmasında etkin olarak kullanılabilecektir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Gastronomi turizmi ve Hatay lezzet rotası}, volume={3}, number={150–162}, publisher={Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi}, author={Neslihan ONUR}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Neslihan ONUR. (2021). Gastronomi turizmi ve Hatay lezzet rotası (Vol. 3). Vol. 3. Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi.
MLA
KOPYALA
Neslihan ONUR. Gastronomi Turizmi ve Hatay Lezzet Rotası. no. 150–162, Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, 2021.