Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi

Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi

Kültürel miras ürünlerinde yenilikçilik: Bakırdan yapılan mutfak eşyaları örneği

Yazarlar: Serdar EREN, Nuray AKCA

Cilt 3 , Sayı 2 , 2021 , Sayfalar 163 - 184

Konular:Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm

Anahtar Kelimeler:Kültürel Miras,Yenilikçilik,Mutfak Zanaatları,Bakır Eşyalar

Özet: Kültürel mirasın önemli bir öğesi olan bakır mutfak eşyaları kullanımı ikame ürünlerin ortaya çıkmasıyla birlikte azalmaya başlamıştır. Bununla birlikte günümüzde birçok işletme ve uluslararası üne sahip aşçıbaşı tarafından bakır ürünlerinin hala kullanılmaktadır. Bakır mutfak eşyaları ülkemizin en önemli kültürel miras kaynaklarından biri olarak kabul edilmekte olmasına rağmen, yenilikçi fikirlerin ve çalışmaların eksikliği sebebiyle dünyada pek fazla bilinmemektedir. Bu çalışmanın amacı ülkemizde kaybolmaya başlayan bakır mutfak eşyaları sektörünün sorunlarını irdelemek yoluyla yeniden dünya pazarlarına sunmak için geliştirilebilecek stratejileri ortaya koymaktır. Çalışma alandaki uzmanlara ve araştırmacılara yol gösterme niteliği taşıdığından dolayı önemli bir araştırmadır. Nitel yönteminin kullanıldığı araştırma olgu bilim tasarımı ile kurgulanmıştır. Bakırdan yapılan mutfak eşyaları konusunda üretim ve tüketim yönleriyle uzman olan esnaf ve zanaatkârlar ile akademisyenlerin yer aldığı katılımcılardan derinlemesine mülakat yöntemiyle elde edilen bilgiler çalışmacılar tarafından kodlanarak bulgulara ulaşılmıştır. Araştırmanın sonucunda ürün temelli yenilikçiliğin var olanı geliştirmek ve yeni ürünler keşfetmek başlıkları altında iki stratejisi kullanılarak bakır mutfak eşyaları sektörünün dünya çapında pazarlarda tanınırlığının arttırılabileceği ortaya çıkmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Kültürel miras ürünlerinde yenilikçilik: Bakırdan yapılan mutfak eşyaları örneği}, volume={3}, number={163–184}, publisher={Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi}, author={Serdar EREN,Nuray AKCA}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Serdar EREN,Nuray AKCA. (2021). Kültürel miras ürünlerinde yenilikçilik: Bakırdan yapılan mutfak eşyaları örneği (Vol. 3). Vol. 3. Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi.
MLA
KOPYALA
Serdar EREN,Nuray AKCA. Kültürel Miras Ürünlerinde Yenilikçilik: Bakırdan Yapılan Mutfak Eşyaları Örneği. no. 163–184, Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, 2021.