Journal of Yaşar University
Yazarlar: Turgay BUCAK, Özlem TURAN
Konular:-
DOI:10.19168/jyu.66409
Anahtar Kelimeler:Slow Food,Turizm,Gökçeada,Bölge Turizmi
Özet: Slow Food, “iyi, temiz ve adil gıda” felsefesi ile ortaya çıkan çevreyi doğayı ve üreticilerin gelir düzeyini önemseyen bir akımdır.Sürdürülebilirlik ve sosyal adalet konusunda farkındalığı ve bilinç düzeyini artırmayı amaçlayan Slow Food’ un, geleneksel gıdaları koruma altına almayı, biyolojik çeşitliliği korumayı, yemek eğitimi ve yerel ekonomiyi desteklemeyi amaç edindiği görülmektedir. Bu çalışmada Slow Food akımı sonrası; Gökçeada’da konaklama tesis sayısı,yiyecek içecek işletme sayısı, gelir ve istihdam,turizm çeşitliliği, ulaşım, tanıtım,altyapı ve üst yapı, gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı, ilçe turizminin gelişmesi açısından değerlendirilerek bölge turizminde ne gibi değişikliklerin olduğu tespit edilmeye çalışılmıştır.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.