Journal of Yaşar University

Journal of Yaşar University

Bölge Turizmine Yeni Akımların Etkisi: Gökçeada Slow Food Örneği

Yazarlar: Turgay BUCAK, Özlem TURAN

Cilt 11 , Sayı 43 , 2016 , Sayfalar 211 - 219

Konular:-

DOI:10.19168/jyu.66409

Anahtar Kelimeler:Slow Food,Turizm,Gökçeada,Bölge Turizmi

Özet: Slow Food, “iyi, temiz ve adil gıda” felsefesi ile ortaya çıkan çevreyi doğayı ve üreticilerin gelir düzeyini önemseyen bir akımdır.Sürdürülebilirlik ve sosyal adalet konusunda farkındalığı ve bilinç düzeyini artırmayı amaçlayan Slow Food’ un, geleneksel gıdaları koruma altına almayı, biyolojik çeşitliliği korumayı, yemek eğitimi ve yerel ekonomiyi desteklemeyi amaç edindiği görülmektedir. Bu çalışmada Slow Food akımı sonrası;  Gökçeada’da konaklama tesis sayısı,yiyecek içecek işletme sayısı, gelir ve istihdam,turizm çeşitliliği, ulaşım,  tanıtım,altyapı ve üst yapı, gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı,  ilçe turizminin gelişmesi açısından değerlendirilerek bölge turizminde ne gibi değişikliklerin olduğu tespit edilmeye çalışılmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2016, title={Bölge Turizmine Yeni Akımların Etkisi: Gökçeada Slow Food Örneği}, volume={11}, number={43}, publisher={Journal of Yaşar University}, author={Turgay BUCAK,Özlem TURAN}, year={2016}, pages={211–219} }
APA
KOPYALA
Turgay BUCAK,Özlem TURAN. (2016). Bölge Turizmine Yeni Akımların Etkisi: Gökçeada Slow Food Örneği (Vol. 11, pp. 211–219). Vol. 11, pp. 211–219. Journal of Yaşar University.
MLA
KOPYALA
Turgay BUCAK,Özlem TURAN. Bölge Turizmine Yeni Akımların Etkisi: Gökçeada Slow Food Örneği. no. 43, Journal of Yaşar University, 2016, pp. 211–19.