Journal of Yaşar University

Journal of Yaşar University

COMPARISON OF ENTREPRENEURIAL PERSONALITY CHARACTERISTICS OF MALE AND FEMALE ENTREPRENEURS

Yazarlar: Süreyya ECE

Cilt 14 , Sayı 54 , 2019 , Sayfalar 208 - 214

Konular:-

DOI:10.19168/jyasar.496597

Anahtar Kelimeler:Girişimci Kişilik Özellikleri,Belirsizlik Toleransı,Başarı,Baskınlık,Bağlanma,Özerklik

Özet: Bireylerin girişimci olmalarına yol açan girişimci kişilik özelliklerinin olduğu iddia edilmiştir. Belirsizlik toleransı, başarı, baskınlık, bağlanma ve özerklik, girişimci kişilik özelliklerinin başında gelmektedir. Bu çalışmanın amacı, erkek ve kadın girişimcileri girişimci kişilik özellikleri açısından karşılaştırmaktır. Araştırmanın verileri Şırnak ilinden 30 erkek ve 30 kadın girişimciden anket yoluyla elde edilmiştir. Erkek ve kadın katılımcıların girişimci kişilik özelliklerinde farklılık gösterip göstermediğini belirlemek için diskriminant analizi yapılmıştır. Analizin bulguları, kadın girişimcilerin belirsizlik toleransının erkek girişimcilerinkinden daha düşük olduğunu, ancak diğer girişimci kişilik özelliklerinin daha yüksek olduğunu göstermiştir. Bu sonuçlara göre, kadın girişimcilerin yüksek bir girişimcilik potansiyeline sahip oldukları söylenebilir. Özellikle ekonomik destek sağlanırsa, kadın girişimcilerin başarılı girişimlerde bulunabileceği düşünülmektedir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={COMPARISON OF ENTREPRENEURIAL PERSONALITY CHARACTERISTICS OF MALE AND FEMALE ENTREPRENEURS}, volume={14}, number={54}, publisher={Journal of Yaşar University}, author={Süreyya ECE}, year={2019}, pages={208–214} }
APA
KOPYALA
Süreyya ECE. (2019). COMPARISON OF ENTREPRENEURIAL PERSONALITY CHARACTERISTICS OF MALE AND FEMALE ENTREPRENEURS (Vol. 14, pp. 208–214). Vol. 14, pp. 208–214. Journal of Yaşar University.
MLA
KOPYALA
Süreyya ECE. COMPARISON OF ENTREPRENEURIAL PERSONALITY CHARACTERISTICS OF MALE AND FEMALE ENTREPRENEURS. no. 54, Journal of Yaşar University, 2019, pp. 208–14.