Journal of Yaşar University

Journal of Yaşar University

How Is the New Product Development Process Performed in a Fast-Casual Restaurant?

Yazarlar: Oğuz NEBİOĞLU, Samet AK

Cilt 16 , Sayı - , 2021 , Sayfalar 17 - 29

Konular:Sosyal

DOI:10.19168/jyasar.807629

Anahtar Kelimeler:Ürün Geliştirme,Restoran,Örnek Olay Çalışması,Antalya

Özet: Bu araştırmanın amacı, fast-casual bir restoranda yeni ürün geliştirme sürecini incelemektir. Bu araştırma ulaştığı ampirik bulgularıyla yeni ürün geliştirme sürecini bu restoran türünde inceleyen ilk araştırmadır. Bu bağlamda Antalya’da faaliyet gösteren bir fast-casual restoran araştırma alanı olarak seçilmiş ve çalışma nitel araştırma yaklaşımıyla durum çalışması olarak yürütülmüştür. Araştırmada veriler katılımcı gözlem ve doküman incelemesi yoluyla toplanmış ve elde edilen veriler içerik analiziyle analiz edilmiştir. Araştırmanın bulgularına göre yeni ürün geliştirme sürecinin: fikir geliştirme, ön tarama, deneme ve yanılma, prototip/ön ürün üretme, geliştirme, tarama ile nihai ürünün ortaya çıktığı sonlandırma ve uygulama adımları olmak üzere yedi aşamada gerçekleştiği görülmektedir. Elde edilen bulgular alanyazında daha önce yapılmış çalışmalar ile karşılaştırılmış, tartışılmış ve ilerideki araştırmalar için öneriler sunulmuştur.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={How Is the New Product Development Process Performed in a Fast-Casual Restaurant?}, volume={16}, number={17–29}, publisher={Journal of Yaşar University}, author={Oğuz NEBİOĞLU,Samet AK}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Oğuz NEBİOĞLU,Samet AK. (2021). How Is the New Product Development Process Performed in a Fast-Casual Restaurant? (Vol. 16). Vol. 16. Journal of Yaşar University.
MLA
KOPYALA
Oğuz NEBİOĞLU,Samet AK. How Is the New Product Development Process Performed in a Fast-Casual Restaurant? no. 17–29, Journal of Yaşar University, 2021.