Journal of Yaşar University

Journal of Yaşar University

Restoran Seçim Ölçütleri Üzerine Bir Araştırma

Yazarlar: Zeki YUKSEKBILGILI

Cilt 9 , Sayı 36 , 2014 , Sayfalar 6353 - 6360

Konular:Sosyal

DOI:10.19168/jyu.66714

Anahtar Kelimeler:Restoran Seçimi,Tüketici Seçim Süreci,Demografik Özellikler

Özet: Yeme-içme sektörü Türkiye’de hızla büyüyen ve gelişen bir sektör olmasına rağmen, tüketicinin restoran seçim ölçütlerinin neler olduğu ve bu ölçütlerin demografik faktörlere göre nasıl farklılık gösterdiği çok fazla araştırmanın konusu olmamıştır. Araştırma, farklı yaş, farklı cinsiyet ve farklı eğitim seviye gruplarında bulunan tüketicilerin her birinin farklı ölçütlere öncelik verdiğini ortaya koymuştur. Araştırmanın bir diğer sonucu ise, tüm katılımcılar için ölçütlerin önem sırasının şu şekilde olduğunu ortaya koymasıdır; servis ve sunum, garson kıyafet ve davranışları, dış görünüş, fiyat, otopark imkânı olması, tavsiye, müzik çalınan yer olması, restoranın sakin olması ve son olarak reklamın daha önce görülmesi.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2014, title={Restoran Seçim Ölçütleri Üzerine Bir Araştırma}, volume={9}, number={6353–6360}, publisher={Journal of Yaşar University}, author={Zeki YUKSEKBILGILI}, year={2014} }
APA
KOPYALA
Zeki YUKSEKBILGILI. (2014). Restoran Seçim Ölçütleri Üzerine Bir Araştırma (Vol. 9). Vol. 9. Journal of Yaşar University.
MLA
KOPYALA
Zeki YUKSEKBILGILI. Restoran Seçim Ölçütleri Üzerine Bir Araştırma. no. 6353–6360, Journal of Yaşar University, 2014.