Journal of Yaşar University

Journal of Yaşar University

Practices for collaboration between Universities, Businesses and the Third Sector: ICT formative project for the insertion of youths at risk of social exclusion

Yazarlar: Olga MILLET, Carmen RODRIGUEZ

Cilt 10 , Sayı 39 , 2015 , Sayfalar 31 - 37

Konular:Sosyal

DOI:10.19168/jyu.32670

Anahtar Kelimeler:İstihdam Edilebilirlik,Bilgi ve İletişim Teknolojileri,Sosyal Dışlanmışlık,Gençlik

Özet: Krizden önce bile, İspanya’daki genç işsizliği Avrupa ortalamasının 3 puan altındaydı (Navarrete, L. 2007). Ekonomik durgunluk ve İspanya’daki temel özellikleri, genç insanların, özellikle de düşük eğitim seviyesine sahip olanların savunmasızlığını artırmıştır. Yaş seviyesi ve eğitim yokluğu bu grubu sosyal dışlanmışlık riski ile karşı karşıya getirmektedir. Bu durum, ilgili alanlarda faaliyet gösteren Üçüncü Sektör işletmelerine olan talebi ve üzerindeki baskıyı artırmıştır. İspanya’da sivil toplum kuruluşlarını da içeren Üçüncü Sektör krizin ilk yıllarında baskılara dayansa da, bu kurumların gelirlerinin %70’ini kamu fonlarından sağladığı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu da sosyal talepleri karşılayabilmek için çeşitli finansman alternatiflerinin aranması gerekliliğini doğurmaktadır. Genç insanların sosyal dışlanmışlığı ile baş edebilmek için ana faktör eğitimdir. Ancak bu eğitimin işletmelerin gereksinimlerine uygun olması gerektiği de vurgulanmalıdır. Küreselleşme ve teknolojik gelişmeler sonucu işletmeler özel yetkinliklere sahip adaylara ihtiyaç duymaktadır. Gençler için geliştirilen eğitim müfredatlarına işletmeler için yararlı görülen teknolojik yetkinliklerin dahil edilmesi gerekmektedir. 2013 yılında onaylanan Dijital Kapsam ve İstihdam Planı (Ministerio de Industria, Energía y Turismo de España (2013)) ekonomik gelişme ve istihdam açısından dijital ekonominin nitelikli profesyonellere yönelik talebi artırdığını ve sosyal kapsamı artırabilmek için bilgi ve iletişim teknolojisi sektörünün öncelikle bir alan olduğunu belirtmektedir. Bu projenin temel amacı sosyal dışlanmışlık yaşayan ve sektör hakkında bilgisi ya da deneyimi olmayan genç insanlara uygun bilgi ve iletişim teknolojisi eğitimi tasarlamak ve böylece bu kişilerin sosyal girişimler veya diğer işletmelerde istihdam edilecek işgücü pazarına dahil edilmesini sağlamaktır. Hem eğitim hem de dahil edilme süreçlerinin başarılı olabilmesini sağlamak için bu programlar, gençlere süreç boyunca eşlik edecek kişisel koçluk ve takım koçluğu barındıran özel öğretim oturumları da içerecektir. Özel öğretim ve koçluk 6 ay boyunca sürecektir. 


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2015, title={Practices for collaboration between Universities, Businesses and the Third Sector: ICT formative project for the insertion of youths at risk of social exclusion}, volume={10}, number={31–37}, publisher={Journal of Yaşar University}, author={Olga MILLET,Carmen RODRIGUEZ}, year={2015} }
APA
KOPYALA
Olga MILLET,Carmen RODRIGUEZ. (2015). Practices for collaboration between Universities, Businesses and the Third Sector: ICT formative project for the insertion of youths at risk of social exclusion (Vol. 10). Vol. 10. Journal of Yaşar University.
MLA
KOPYALA
Olga MILLET,Carmen RODRIGUEZ. Practices for Collaboration between Universities, Businesses and the Third Sector: ICT Formative Project for the Insertion of Youths at Risk of Social Exclusion. no. 31–37, Journal of Yaşar University, 2015.