Journal of Yaşar University

Journal of Yaşar University

İstanbul İlinde 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinde Çalışan Mutfak Şeflerinin Yenilikçi Davranışlarını Etkileyen Faktörlere İlişkin Görüşlerinin Belirlenmesi

Yazarlar: Onur TUGAY, Yeliz PEKERŞEN

Cilt 15 , Sayı 59 , 2020 , Sayfalar 503 - 518

Konular:Sosyal

DOI:10.19168/jyasar.682934

Anahtar Kelimeler:Yenilikçi Davranış,Mutfak Şefi,Otel İşletmeleri,İstanbul

Özet: Yenilik, günümüzün çok yönlü ve hızla değişen ortamında, rekabet avantajına anahtar bir araç olarak birçok kuruluşun temel amacıdır. İç ve dış fikirleri katma değer yaratmak için birleştiren yeni ürünler, sistemler ve süreçler, yenilikçi davranışın ayırt edici bir özelliğidir. Otel işletmeleri de sunmuş olduğu ürün ve hizmetlerle ön plana çıkan kuruluşlardır. Bu sebeple yenilikçi davranışlarda bulunmak otel işletmelerinin rekabette avantaj yaratması ve işletmelerin sürdürülebilirliği açısından önem arz etmektedir. Bu bağlamda çalışmada otel işletmelerinde çalışan mutfak şeflerinin yenilikçi davranışlarını etkileyen faktörlere ilişkin görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda; İstanbul ilindeki beş yıldızlı otel işletmelerinde 06-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında aşçıbaşı, aşçıbaşı yardımcısı ve kısım şefi olmak üzere 144 çalışan ile kolayda örnekleme yöntemiyle veri toplanmıştır. Araştırma sonucunda mutfak şeflerinin yenilikçi davranışların uygulanmasına önem verdiği, bu alanda güncel gelişmelerin takip edilmesi ve araştırma yapılması gerektiğini düşündükleri ancak yenilikçi uygulamalar hususunda işletme içerisinde bölümler arasında rekabet ortamının oluşturulmadığı ortaya çıkarılmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={İstanbul İlinde 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinde Çalışan Mutfak Şeflerinin Yenilikçi Davranışlarını Etkileyen Faktörlere İlişkin Görüşlerinin Belirlenmesi}, volume={15}, number={503–518}, publisher={Journal of Yaşar University}, author={Onur TUGAY,Yeliz PEKERŞEN}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Onur TUGAY,Yeliz PEKERŞEN. (2020). İstanbul İlinde 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinde Çalışan Mutfak Şeflerinin Yenilikçi Davranışlarını Etkileyen Faktörlere İlişkin Görüşlerinin Belirlenmesi (Vol. 15). Vol. 15. Journal of Yaşar University.
MLA
KOPYALA
Onur TUGAY,Yeliz PEKERŞEN. İstanbul İlinde 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinde Çalışan Mutfak Şeflerinin Yenilikçi Davranışlarını Etkileyen Faktörlere İlişkin Görüşlerinin Belirlenmesi. no. 503–518, Journal of Yaşar University, 2020.